Componente pentru avioanele Boeing 787, produse în Bucureşti

Componente pentru noul motor care echipează avionul Boeing 787 Dreamliner urmează să intre în producţie la fabrica General Electric din Bucureşti.

RomaniaTV.net
07 ian. 2015, 10:38
Componente pentru avioanele Boeing 787, produse în Bucureşti

„Fabrica de componente pentru aeronave din Bucureşti va livra piese pentru noul motor cu reacţie GEnx şi va acoperi 50% din cererea globala de componente necesare pentru producţia de combustori pentru noile motoare de aeronave LEAP până în 2016, motoare care vor fi folosite pentru avioanele Boeing, Airbus şi COMAC”, a declarat, în comunicat, managerul GE pentru Romania, Bulgaria şi Republica Moldova, Cristian Colţeanu, scrie ECONOMICA.NET.

Citeşte şi La ce mai foloseşte o carcasă de avion? La orice, de la mobilier de birou, până la casă sau hotel

Componentele pentru motor sunt produse de GE Aviation – Unison Engine Components, fabrică înfiinţată în 2002 pe platforma fostei uzine Turbomecanica Bucureşti. „Fabrica este dotată cu cele mai avansate echipamente de producţie din Europa şi are aproximativ 100 de specialişti, oferind o capacitate extinsă de producţie pentru familiile de motoare cu reacţie comerciale CFM56 si CF34. În prezent, peste 50% din producţia globală pentru aceste două linii de motoare este acoperită cu piese produse în România”, a declarat Cristian Colţeanu.

Mai multe detalii despre componentele pentru Boeing 747 care urmează să fie produse în Bucureşti pe ECONOMICA.NET.