Compozitorul Mikis Theodorakis a murit. A creat îndrăgite piese „Zorba Grecul” şi „Serpico”

Compozitorul Mikis Theodorakis a murit. Decesul a fost confirmat de către ministrul Culturii elen, Lina Mendoni. Artistul a murit în casa sa, în Atena, conform NYT.

02 sept. 2021, 15:46
Compozitorul Mikis Theodorakis a murit. A creat îndrăgite piese „Zorba Grecul” şi „Serpico”
Compozitorul Mikis Theodorakis a murit

Compozitorul Mikis Theodorakis a murit. Celebrele sale coloane sonore pentru „Zorba Grecul” (1964), jucat de Anthony Quinn, „Z” (1969), şi „Serpico” (1973) rămân în memoria fanilor săi.

Compozitorul Mikis Theodorakis a murit

În plus, compoziţiile artistului elen au fost intepretate, de-a lungul timpul de către The Beatles, Edith Piaf şi mulţi alţii.

Artistul a fost o voce puternică împotriva juntei elene, care l-a închis şi exilat între 1974-1974, interzicând muzica sa timp de jumătate de secol, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Compozitorul Vadim Petrov a murit

Şi compozitorul formaţiei UB40 a murit

Brian Travers, saxononist, compozitor şi membru fondator al formaţiei UB40, a murit la vârsta de 62 de ani, scrie BBC.

Colegii săi au transmis că sunt „bulversaţi” de vestea despre „tovarăşului nostru, frate, fondator al legendarului UB40”.

Ei au precizat că a suferit „o lungă şi eroică luptă cu cancerul”.  El a suferit o operaţie de îndepărtare a unei tumori la creier în 2019 şi a mai avut o intervenţie chirugicală la începutul acestui an.

Brian Travers a fost o parte esenţială a grupului UB40 în calitate de saxofon, aranjator şi textier.  Grupul, din Birmingham, a cunoscut succesul în 1980 cu „Food For Thought”, primul lor single în Top 10 din Marea Britanie, înainte de „I Think It’s Going to Rain Today”, „One in Ten” şi coverurile „Red Red Wine” şi „I Got You Babe”.

În total, ei au înregistrat 39 de 40 de single-uri din Marea Britanie şi 28 de 40 de albume şi au vândut 100 de milioane de albume în întreaga lume.

Cu imensă tristeţe anunţăm trecerea în nefiinţă a tovarăşului, fratelui, membrului fondator al UB40 şi legendei muzicale Brian David Travers”, scriu membrii formaţiei.