Comuna din Prahova băgată în carantină îl dă în judecată pe Arafat şi cere daune de 500.000 de euro

Localnicii din comuna Gornet îi cer lui Arafat daune morale de jumătate de milion de euro pentru că i-a băgat în carantină.  În plus, în întâmpinarea adresată Curţii de Apel Bucureşti, se precizează clar că localnicii din Gornet aşteaptă inclusiv scuze din partea celor care au emis ordinul de carantinare.

RomaniaTV.net
25 iul. 2020, 12:21
Comuna din Prahova băgată în carantină îl dă în judecată pe Arafat şi cere daune de 500.000 de euro

La două zile de la intrarea în vigoare a noii legi, două sate, unul din Giurgiu, altul din Prahova, au fost deja închise, au intrat în carantină. Parte dintre localnicii din Gornet, Prahova, care sunt în carantină de aseară, sunt, însă, nemulțumiți de măsură și intenționează să o atace în justiție. 

Criza epidemilogică are un trend ascendent, iar numărul persoanelor infectate a trecut de cifra de 1.000, lucru ce a determinat autoritățile, mai ales acolo unde există focare mari de infecții, să instaureze carantina. Printre localitățile băgate în carantină se află și comuna Gornet din județul Prahova, unde, conform datelor recente, mai mult de trei oameni la mia de locuitori au coronavirus, astfel că decizia de impunere a carantinei zonale este justificată. Nu de aceeași părere a fost și primarul comunei în cauză, domnul Negoițescu Nicolae care a decis să dea în jduecată Departamentul pentru Siutații de Urgență și, implicit, pe șeful instituției, Secretarul de Stat, Raed Arafat, cerând daune morale dîn cuantumul sumei de 500.000 de euro.


Justificarea localnicilor din comuna Gornet, reprezentați de primarul comunie, Negoițescu Nicolae, este aceea că ei nu fost consultați atunci când s-a luat decizia de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi vor ca ordinul semnat de Raed Arafat să fie anulat. Aceștia au maic erut ca Secretarul de Stat să le ceară scuze public pentru decizia luată, chiar dacă, conform datelor, din cei 2.300 de locuitori ai comunei, 15 fuseseră depistați pozitiv la testele pentru COVID-19. Cererea a fost trimisă pri navocatul Dumitru Bogdan, desemnat de către primărie, către Curtea de Apel Bucureşti.