Comunicațiile ar putea fi afectate de puternicele erupţii solare. Alertă la NASA!

Duminică au fost sesizate trei erupții pe Soare, motiv pentru care oamenii de știință ruși avertizează pentru luni, posibila interferare a erupțiilor solare cu comunicațiile, precizează Reuters.

17 iul. 2023, 09:57
Comunicațiile ar putea fi afectate de puternicele erupţii solare. Alertă la NASA!

Institutul Fedorov de Geofizică Aplicată din Moscova a anunţat că există posibilitatea apariției unei erupţii de clasă X și cu protoni care ar putea deteriora pe unde scurte transmisiile radio.

Ciclonul „Cleon” va aduce cupolă de foc deasupra României. Diferenţele mari din termometre formează supercelule de furtună

Erupțiile solare pot afecta câmpul magnetic al Pământului, deteriorând sateliții și echipamentele de comunicații, potrivit NASA. Erupțiile de clasă X sunt cele mai puternice din sistemele solare și aduc cu ele furtuni de radiații de lungă durată.

Duminică au fost observate trei erupţii solare, una dintre ele durând 14 minute și a condus la întreruperi în comunicațiile radio, menționează Institutul Fedorov.

Erupţiile solare se produc atunci când câmpurile magnetice puternice din interiorul şi din jurul soarelui se reconectează. Acestea pot afecta câmpul magnetic al Pământului, cu potenţialul de a deteriora sateliţii şi echipamentele de comunicaţii, potrivit NASA.

În 2022, o furtună geomagnetică declanşată de o mare explozie de radiaţii de la soare a doborât 40 de sateliţi SpaceX, care tocmai fuseseră lansaţi.

Nostradamus, predicţii terifiante pentru 2023: „Marele lider va ceda! Al treilea mare război va începe când marele oraş va arde”