Casa Albă: Este importantă extinderea schimburilor comerciale şi a investiţiilor între SUA şi România

Într-un comunicat al Casei Albe, cu privire la întâlnirea între premierul Victor Ponta şi vicepreședintele american Joe Biden, se confirmă parteneriatul de lungă durată între SUA şi România, care poate trece acum la un nou nivel. După consolidarea relaţiei politice şi militare, cele două state vor dezvolta o relaţie economică importantă, în care se pune accentul pe noi investiţii în România.

RomaniaTV.net
22 oct. 2013, 19:39
Casa Albă: Este importantă extinderea schimburilor comerciale şi a investiţiilor între SUA şi România

Premierul Victor Ponta a fost primit marţi, la Casa Albă, de vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discuţie al cărei principal subiect a fost Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări.

„Vicepreședintele Biden s-a întâlnit marţi cu premierul României, Victor Ponta. Vicepreședintele a reafirmat angajamentul de lungă durată al SUA asupra unui parteneriat strategic cu România și a mulțumit primului ministru pentru sprijinul constant al României într-o serie de probleme regionale, inclusiv în Afganistan și pentru găzduirea pe teritoriul său a bazei de apărare antirachetă din Deveselu, în sprijinul intereselor NATO. Ambele contribuții demonstrează devotamentul neclintit al României ca partener bilateral și aliat NATO la consolidarea securității regionale și internaționale”, se arată în comunicatul oficial al Casei Albe.
 
Comunicatul Casei Albe subliniază importanţa României ca partener economic şi disponibilitatea SUA de a întări relaţiile comerciale dintre cele două state.
 
„Cei doi lideri au convenit, de asemenea, asupra importanței de extindere a schimburilor comerciale și a investițiilor între cele două țări, și au salutat sprijinul pentru negocierile asupra Comerțului Transatlantic și Parteneriatului de Investiţii, care are potențialul de a genera creșteri semnificative ale numărului deja substanțial de locuri de muncă susținut de comerțul și investițiile între SUA şi UE. Vicepreședintele a subliniat că succesul României ca partener democratic, cu un stat de drept, este vitală pentru dezvoltarea unui climat de afaceri sănătos și rămâne în interesul nostru comun”, se mai arată în comunicatul Casei Albe.

VEZI ŞI Ponta: Miercuri am o întâlnire cu congresmenii americani pe tema vizelor. Sper să o rezolvăm