Comunicatul TAS la finalul audierilor în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Comisia va delibera şi întocmi hotărârea arbitrală care să conţină decizia şi motivarea acesteia”

Audierile de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul de dopaj al Simonei Halep s-au încheiat vineri, în jurul orei 16:30. Timp de trei zile au fost audiaţi martori, experţi, dar şi antrenorul Patrick Mouratoglou şi fizioterapeuta Candice Gotier.

09 feb. 2024, 22:14
Comunicatul TAS la finalul audierilor în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Comisia va delibera şi întocmi hotărârea arbitrală care să conţină decizia şi motivarea acesteia”
Anunţ de ultimă oră legat de cazul Simona Halep. Ce mesaj a primit fostul lider WTA de la TAS

Comisia TAS urmează să delibereze și să pregătească hotărârea arbitrală care va conţine decizia şi motivarea acesteia. Pâînă atunci, TAS a emis un comunicat sec referitor la cazul Simona Halep.

Audierea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cadrul procedurilor de arbitraj CAS 2023/A/10025 Simona Halep v. International Tennis Integrity Agency (ITIA) şi TAS 2023/A/10227 International Tennis Integrity Agency (ITIA) c. Simona Halep s-a încheiat astăzi la ora 15:30 cu pledoariile finale ale părţilor, aşa cum era prevăzut.

Părţile au fost informate că, în prezent, Comisia TAS însărcinată cu acest caz va delibera şi întocmi hotărârea arbitrală care să conţină decizia şi motivarea acesteia. Nu a fost anunţată o dată anume în ceea ce priveşte notificarea deciziei finale”, a anunțat instituția.

Citeste si Simona Halep și avocatul său, despre data când TAS va da verdictul în cazul de dopaj al româncei: ”Nimeni nu știe”

Simona Halep, 6 ore de audieri la TAS

Simona Halep a intrat la audieri în jurul orei 10 și a ieșit dupa mai bine de șase ore, în jurul orei 16:30, când s-a declarat încrezătoare că „adevărul va ieși la iveală, nu m-am dopat vreodată”.

Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată. Îmi doresc și aștept cu nerăbradare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp. Nu știe nimeni când va veni verdictul”, a transmis Simona, potrivit Gsp.

Pe 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pe româncă pe o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Citeste si DOCUMENT EXCLUSIV RomâniaTV.net a intrat în posesia testului de sânge făcut de Simona Halep la trei săptămâni după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. A fost cerut de ITF şi demonstrează clar că NU S-A DOPAT!

ITIA a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informaţiile personale de sănătate. Între altele, se menţionează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a asigurat-o că suplimentul este sigur deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant.