Simona Halep și avocatul său, despre data când TAS va da verdictul în cazul de dopaj al româncei: ”Nimeni nu știe”

Howard Jacobs, avocatul jucătoarei române Simonei Halep, a declarat vineri că nu este clar când Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne şi-ar putea pronunţa decizia în cazul fostului lider mondial al tenisului feminin.

09 feb. 2024, 19:28
Simona Halep și avocatul său, despre data când TAS va da verdictul în cazul de dopaj al româncei: ”Nimeni nu știe”

Howard Jacobs a afirmat că TAS a ascultat argumentele Simonei Halep, dar a adăugat că nu este clar când tribunalul de la Lausanne şi-ar putea pronunţa decizia.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a audiat-o pe Simona Halep în perioada 7-9 februarie în procesul acesteia împotriva Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului.

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) de la Lausanne în data de 24 octombrie, împotriva suspendării sale pe patru ani pentru dopaj. Potrivit tribunalului de la Lausanne, Halep a cerut ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa ”să fie redusă”.

Simona Halep a declarat, vineri, la finalul audierilor că este încrezătoare că adevărul va ieşi la iveală şi că se va demonstra că nu s-a dopat vreodată.

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere. Dar pot să spun că audierea aceasta mi-a dat şansa să îmi prezint apărarea şi vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Şi sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieşi la iveală şi se va demonstra că nu am avut intenţia de a mă dopa vreodată şi nici nu m-am dopat vreodată”, a spus ea conform site-ului Sport.ro.

Citește și: Finalul audierilor de la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Adevărul va ieși la iveală. Nu am avut intenția să mă dopez și nu m-am dopat vreodată”

Fostul număr 1 mondial a menţionat că nu cunoaşte data la care se va pronunţa Tribunalul de Arbitraj Sportiv în cazul său. „Nu ştiu când va veni verdictul. Nu ştie nimeni”, a adăugat jucătoarea.

Simona Halep îşi doreşte să revină cât mai repede pe terenul de joc.

„Îmi doresc şi aştept cu nerăbdare să mă întorc pe teren pentru că acolo vreau să fiu. Şi cu siguranţă voi încerca să fac tot ce pot”, a explicat ea.

Întrebată cât de greu i-a fost în această perioadă, Halep a răspuns: „O să vorbim când o să am posibilitatea şi când o să pot să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp”.

Jucătoarea română Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.

Citește și: DOCUMENT EXCLUSIV RomâniaTV.net a intrat în posesia testului de sânge făcut de Simona Halep la trei săptămâni după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. A fost cerut de ITF şi demonstrează clar că NU S-A DOPAT!