Conacul în care a fost ecranizat romanul Dracula, scos la vânzare

Impunătorul conac Oakley Court, din Marea Britanie, poreclit "Casa groazei", în care a fost ecranizat romanul "Dracula" de Bram Stoker, cu actorul Christopher Lee în rolul contelui din Carpaţi, a fost scos la vânzare, de agenţii imobiliari britanici, anunţă site-ul de specialitate casadex.ro.

RomaniaTV.net
07 iul. 2013, 09:06
Conacul în care a fost ecranizat romanul Dracula, scos la vânzare

Construcţia în stil victorian, aflată la o distanţă de mers de 10 minute de castelul Windsor, a fost ridicată în 1859. După ce, timp de peste 100 de ani, a fost reşedinţă privată, ulterior a devenit unul dintre cele mai renumite şi luxoase hoteluri din Marea Britanie.

Inainte de a fi transformată în hotel, reşedinţa a fost folosită, în repetate rânduri, de casa de producţie cinematografica Bray, pentru diverse alte filme de groază, cum ar fi „The Rocky Horror Picture Show”, „The Plague of the Zombies”.

Proprietatea Oakley Court se află într-o zonă de 140.000 metri pătraţi de grădină şi are o capacitate de 118 camere şi apartamente de lux, o piscină acoperită, 12 săli de conferinţă, terenuri de tenis, terenuri de golf.

CITEŞTE ŞI: CASA GROAZEI: Cea mai înfricoşătoare experienţă din lume. VEZI ce surprind camerele VIDEO

Hotelul Oakley Court a fost scos la vânzare, săptămâna trecută, după intrarea în insolvenţă, iar preţul n-a fost încă dezvăluit.

Julian Troup, reprezentantul agenţiei imobiliare Colliers International, prezentă şi în România, din portofoliul căreia face parte Oakley Court, este convins ca datorită încărcăturii istorice, a bunei reputaţii şi a celebrităţii de care se bucură proprietatea, Oakley Court va stârni interesul multor cumpărători de origine britanică şi nu numai