Concediere colectivă la unul dintre cele mai mari combinate de oţel din ţară. 1200 de angajaţi, în pericol să rămână pe drumuri

Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, unul dintre principalii producători de produse din oţel din România, deţinut de o companie rusă, va trimite în şomaj aproximativ 1.200 de angajaţi, informează Digi 24. Restructurarea colectivă are loc ca urmare a faptului că unitatea se află în insolvenţă, dar şi ca urmare a pierderilor semnificative suferite de pe urma pandemiei.

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 18:44
Concediere colectivă la unul dintre cele mai mari combinate de oţel din ţară. 1200 de angajaţi, în pericol să rămână pe drumuri

Sindicatul Valahia a anunțat, pe Facebook, că a fost notificat de conducerea COS Târgoviște în legătură cu încetarea producției pe termen nedeterminat şi că aproximativ 1.200 de angajaţi vor fi concediaţi.

Conducerea COS Târgovişte a anunţat, de asemenea, sindicatul că este imposibilă continuarea producţiei în lipsa capitalului de lucru, precum şi că resursele financiare din care s-ar fi putut plăti şomajul tehnic s-au epuizat.

Sindicatul Valahia a mai precizat că le-a expus parlamentarilor de Dâmboviţa situaţia în care se află combinatul şi le-a solicitat sprijinul pentru ca statul român să-şi convertească creanţa pe care o are la COS Târgovişte, de circa 10 milioane de euro, în acţiuni.

Citeşte şi Ludovic Orban anunţă CONCEDIERI: „Bugetarii care plimbă hârtiile nu îşi vor avea rostul”

„Informare :

1. În notificarea primită de Sindicatul Valahia de la conducerea COS Târgoviște , prin care am fost anunțați ca încetează producția pe termen nedefinit și se vor face aproximativ 1200 de concedieri colective, nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri;

2. Sindicatul Valahia a prezentat parlamentarilor de Dâmbovița situație existentă la COS Târgoviște și le-a cerut sprijinul pentru ca statul român sa-şi convertească creanța pe care o are la COS Târgoviște – de cca. 10 milioane de euro, în acțiuni la COS Târgoviște .

3. Acest lucru este posibil pentru că, în anul 2018, la inițiativa Sindicatului Valahia și cu sprijinul CNS Cartel Alfa, al premierului de atunci ( Mihai Tudose ) și al senatorului Adrian Țuțuianu , Legea insolventlței a fost modificată prin OUG 88/ 2018, tocmai pentru a face posibil acest lucru.

4. În acest moment trebuie doar o Hotărâre de Guvern prin care COS Târgoviște să fie declarată ca fiind o societate care desfășoară o activitate strategică în metalurgie, pentru România și un Ordin al ministrului de finanțe, prin care sa se stabilească formula de conversie a creanței statului în acțiuni.

5. Am transmis din nou Ministerului Economiei aceeași solicitare si luni 20 iulie la orele 10,00, vom avea din nou întâlnire cu parlamentarii de Dâmbovița , pe acest subiect”, se arată în anunțul făcut de Sindicatul Valahia, pe Facebook.