Concedieri la Netflix. Sute de oameni au dat daţi afară după pierderile uriaşe de abonaţi

Serviciul de streaming Netflix a concediat aproape 150 de angajaţi, la doar o lună după ce gigantul a anunţat că a pierdut abonaţi pentru prima oară în ultimii 10 ani.

18 mai 2022, 15:58
Concedieri la Netflix. Sute de oameni au dat daţi afară după pierderile uriaşe de abonaţi

Valul de concedieri de la Netflix a fost anunţat marţi şi va viza în principal sediul din California. Cei aproape 150 de angajaţi care au fost daţi afară reprezintă circa 2% din forţa de muncă din America de Nord. Reprezentanţii Netflix au explicat că pierderile de locuri de muncă se datorează scăderii veniturilor companiei. Serviciul de streaming se confruntă în 2022 cu pierderi uriaşe de abonaţi, notează BBC.

Oficialii Netflix nu au dezvăluit ce componentă a afacerii vor suferi pierderi de locuri de muncă. În schimb, Los Angeles Times a scris că au fost afectate recrutarea, comunicaţiile şi departamentul de conţinut.

Citeşte şi: Cât costă abonamentul Disney+ în România. Cât trebuie să plătești anual pentru toate filmele și serialele. E mai ieftin decât Netflix

Concedieri la Netflix după ce a pierdut sute de mii de abonaţi în doar trei luni

În aprilie, compania de streaming a dezvăluit că a pierdut 200.000 de abonaţi în primele trei luni din 2022 şi a avertizat că alte două milioane de abonaţi ar urma să renunţe în următorul trimestru.

Anunţul a avut imediat efecte pe bursă. Acţiunile companiei au scăzut cu 35% într-o singură zi. În prezent, se tranzacţionează la 190 de dolari, o scădere de 46% faţă de prima sa anterioară.

Netflix are 220 de milioane de abonaţi la nivel global şi în prezent este liderul incontestabil al pieţei. În ultimii ani, serviciul de streaming s-a confruntat cu o concurenţă acerbă, odată cu sosirea unor platforme concurente precum Disney Plus, HBO şi Prime Video de la Amazon.

În raportul făcut public luna trecută, Netflix a explicat că războiul din Ucraina şi decizia de a creşte preţurile în SUA au costat-o abonaţi.

Prin retragerea de pe piaţa din Rusia, Netflix a pierdut 700.000 de clienţi.

Pe lângă pierderile de locuri de muncă, serviciul de streaming face tăieri şi în materie de conţinut. La începutul lunii mai, compania a anulat dezvoltarea serialului de animaţie Pearl, creat de Meghan Markle, în încercarea de a reduce costurile. Unii analişti spun că, după o creştere bruscă a numărului de înscrieri în timpul pandemiei, Netflix a rămas fără modalităţi facile de a creşte afacerea.

Citeşte şi: Netflix, decizie disperată după ce a pierdut sute de mii de abonați. Platforma de streaming vrea să afișeze reclame