Concedieri la UiPath. Câţi angajaţi vor părăsi compania românească

Concedieri la UiPath. Compania care în 2018 devenea primul unicorn românesc a semnat un plan de restructurare, în urma căruia numărul total de angajați va scădea cu 5%. La acest moment, compania are circa 4.200 angajați.

27 iun. 2022, 19:13
Concedieri la UiPath. Câţi angajaţi vor părăsi compania românească
Concedieri la UiPath

Concedieri la UiPath.  În octombrie 2019, compania românească a concediat circa 400 de angajați, operațiunea făcând parte dintr-o procedură de evaluare a echipei de angajați și a investițiilor efectuate, iar de concedieri fiind afectate zone care nu se mai aliniază obiectivului actual de afaceri.

Citeşte şi: Catastrofă pentru UiPath! Gigantul IT din Romania se prăbuşeşte! Scăderi colosale pe bursă după ce compania a anunţat pierderi totale de 526 de milioane de dolari

Concedieri la UiPath

Acum, reducerile sunt așteptate să fie aplicate până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru fiscal din 2023. Compania estimează că va suporta aproximativ 15 milioane dolari în cheltuieli de restructurare, în principal legate de indemnizații și compensații ale angajaților, precum și costuri contractuale, constând în rezilierea contractului de închiriere și alte costuri aferente, scrie Profit.ro.

În aprilie, UiPath l-a desemnat pe Robert Enslin în poziția de Co-Chief Executive Officer, pentru a lucra alături de fondatorul și actualul director executiv, Daniel Dines. El este un fost director Google Cloud și SAP, având peste 30 de ani de experiență în software.

Pe 21 aprilie 2021, UiPath a atras circa 1,34 miliarde de dolari prin oferta publică, fiind evaluată la 31 de  miliarde de dolari. Compania încheia prima ședință de tranzacționare la 69,2 dolari pe acțiune, nivel de preț de la care a coborât cu peste 72%. Doar de la finele lunii martie, UiPath a pierdut circa 30% din capitalizare, după ce a anunțat rezultate și prognoze financiare care au dezamăgit investitorii.