Concediu de compasiune, noul trend pe piața muncii. O jucătoare de cricket și-a luat liber pentru a rămâne acasă cu soția ei

Marizanne Kapp, jucătoare de cricket, a primit concediu după ce soția ei, Dane van Niekerk, a fost exclusă din echipa feminină a țării.

02 feb. 2023, 14:53
Concediu de compasiune, noul trend pe piața muncii. O jucătoare de cricket și-a luat liber pentru a rămâne acasă cu soția ei
O jucătoare de cricket a primit concediu pentru a putea rămâne acasă cu soția ei

Marizanne Kapp a primit concediu de compasiune, după ce soția ei a fost exclusă din echipa feminină a țării pentru Cupa Mondială T20, găzduit de Africa de Sud. Potrivit BBC, aceasta nu a reușit să îndeplinească criteriile minime de pregătire fizică.

„Câteva zile emoționante. Sunt soție ÎN PRIMUL rând și apoi jucătoare de cricket. Mulțumesc CSA (Cricket South Africa) pentru că mi-a oferit posibilitatea de a fi acasă pentru a-mi sprijini soția și a-mi vedea familia, în timp ce mă împrospătez mental și mă pregătesc pentru Cupa Mondială T20. 

Citește și: Concediu de odihnă 2023. Cum ar trebui să procedeze angajații care vor zile libere în noul an

Întotdeauna a fost cea mai mare onoare pentru mine să îmi reprezint țara”, a scris Kapp pe Twitter.

„Concediul a fost acordat pentru ca ea să se poată întoarce pregătită să se joace. Ea face parte din Cupa Mondială și este dedicată cauzei Cupei Mondiale. Avea nevoie de o pauză pentru concediu din motive de compasiune și i-a fost acordat pentru că am consoderat că suntem foarte mulțumiți de forma în care se află, în ceea ce privește abilitățile ei”, a declarat Hilton Moreeng, antrenorul Africii de Sud.

Citește și: E oficial! Vestea bună așteptată de toate femeile. Prima ţară din Europa care va putea acorda concediu menstrual plătit

CSA a transmis că Van Niekerk nu a îndeplinit timpul necesar pentru o alegere de doi kilometri. După omisiunea sa, Niekerk a scris, într-un mesaj pe rețelele de socializare, că se simte „absolut distrusă”.

Kapp, de 33 de ani, și Van Niekerk, de 29 de ani, și-au făcut împreună debutul internațional în timpul Cupei Mondiale Feminine ICC 2009.