Concediu medical 2023. Se schimbă formularele de la 1 ianuarie

2023 vine cu modificări şi în ceea ce priveşte sănătatea românilor. Angajaţii care se îmbolnăvesc după 1 ianuarie şi au nevoie de concediu medical de la medic, vor primi zile libere pentru a se trata pe noi formulare.

02 ian. 2023, 13:58
Concediu medical 2023. Se schimbă formularele de la 1 ianuarie

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a notificat medicii că de la 1 ianuarie concediile medicale vor fi acordate pe baza unor formulare noi modificate. Potrivit observatorulph.ro, concediu medical va fi acodat prin noi formulare cu 17 coduri de indemnizație, în loc de 16 cum era până în decembrie 2022.

Citeşte şi: Febra la copii. Când este cazul ca părintele să se îngrijoreze şi să meargă cu copilul de urgenţă la spital

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2023, vor fi emise certificate de concediu medical numai pe formularele ce conțin 17 coduri de indemnizație.

„Casa de Asigurări de Sănătate Prahova aduce în atenția angajatorilor și a medicilor prescriptori de concedii medicale faptul că formularele de certificate de concediu medical ce conțin 16 coduri de indemnizație se utilizează pentru emiterea de concedii medicale până cel târziu în data de 31 decembrie 2022(în conformitate cu prevederile Ordinului comun MS/CNAS nr. 1165/218/2022, prin care sunt aduse modificări și completări Ordinului comun MS/CNAS nr. 1092/245/2020, cu modificările și completările ulterioare).

Astfel, începând cu data de 01.01.2023 pot fi emise certificate de concediu medical doar pe formulare ce conțin 17 coduri de indemnizație.

Citeşte şi: A explodat numărul virozelor şi al cazurilor de gripă. Tamiflu, singurul medicament folosit împotriva gripei, şi antitermicele pentru copii sunt greu de găsit în farmacii

Menționăm faptul că angajatorii, au obligația să verifice elementele care se înscriu obligatoriu pe certificatul de concediu medical, prevăzute în Instrucțiunile privind utilizarea și modul de completare a certificatelor de concediu medical, aprobate prin ordinul ministrului sănătății și al președintelui CNAS(în conformitate cu prevederile art. 36^1, litera a) din O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările și completările ulterioare).”, a transmis CAS Prahova.