Concediu pentru femeile aflate la menstruaţie. Medic ginecolog: „Nu pot să desfăşoare activitatea normală”

Concediu pentru femeile aflate la menstruaţie. În fiecare lună, sexul frumos poate primi o zi liberă, pe perioada menstruaţiei. Motivul este unul destul de întemeiat, femeile lipsesc de la muncă – între 30 și 50% din cazuri, din cauza durerilor.

26 apr. 2021, 08:46
Concediu pentru femeile aflate la menstruaţie. Medic ginecolog: „Nu pot să desfăşoare activitatea normală”
Concediu pentru femeile aflate la menstruaţie

Concediu pentru femeile aflate la menstruaţie. Proiectul e tot mai aproape să devină realitate în UE. De la 1 ianuarie, o companie din Franța le lasă acasă pe angajate într-una din zilele din lună în care au dureri.

Am păţit ca de foarte multe ori, femeile să ne solicite concediu medical adica refuză să desfăşoare o activitate în acele condiţii de durere, pentru că îşi dau seama că nu pot să desfăşoare activitatea normală, aşa cum ar trebui să o facă şi o fac în celelalte zile. Trebuie să le luăm foarte serios în considerare şi să credem pe deplin ceea ce spun femeile, pentru că într-adevăr, activitatea pe care o desfăşoară, este vizibil influenţată.

Ciclul menstrual se instalează la o vârstă din ce în ce mai tânără. Avem fetiţe, adolescente, domnişoare, la 10-11-12 ani. Foarte multe dintre ele prezintă o durere extraordinar de mare, exacerbată, de-a dreptul recurg la antiinflamatorii şi antalgice pentru a-şi desfăşura activitatea”, a explicat Carina Marius, medic primar obstetrică ginecologie.

Citeşte şi: Uluitor! O tânără care a încercat mai multă vreme să rămână însărcinată a aflat că este bărbat

Concediu pentru femeile aflate la menstruaţie

Aceasta propunere este o provocare și pentru angajatori, ei ar pierde bani dacă le plătesc pe femei când ele nu muncesc.

Fiind femeie antreprenor, vă dați seama că gândesc din punctul de vedere al unei femei aș înțelege legea și aș fi de acord cu ea. Merg pe ideea de a-i da liber, decât să ții persoana aia și să nu fie aptă de muncă.

Dacă vorbim de funcția de ospătar, categoric că acolo este foarte important să te simți bine pentru că jumătate, să zic, din fișa postului ține de atitudinea ospătarului. Adică trebuie să fii zâmbitoare, trebuie să te simți bine. Cu siguranță poate, poate să îți schimbe comportamentul. Nu trebuie să existe o lege ca să poți să înțelegi un om”, a precizat Oana Iliescu proprietar lanț de restaurante, potrivit Aleph News.