CONCHITA WURST încinge spiritele: Deputaţii ruşi propun alternativa VOCEA EURASIEI VIDEO

Mai mulţi deputaţi ruşi au propus marţi crearea propriei versiuni a concursului Eurovision, după victoria Austriei, reprezentată de Conchita Wurst, victorie care a declanşat proteste în ţară. Propunearea a venit de la un deputat, care a dat ideea organizării unei competiţii artistice ce s-ar putea numi "Vocea Eurasiei".

RomaniaTV.net
13 mai 2014, 17:51

Deputatul comunist Valeri Râşkin i-a recomandat Rusiei să nu se mai prezinte la Eurovision şi să organizeze o competiţie paralelă, care s-ar putea numi ‘Vocea Eurasiei’. ‘Rezultatul de la ultimul Eurovision a fost picătura care a umplut paharul‘, a spus el marţi în Parlament. ‘Trebuie să nu ne mai prezentăm la concurs, nu mai putem suporta această nebunie’, a afirmat un alt deputat, Oleg Nilov, de la partidul Rusia Dreaptă. ‘Nu le plac cântecele noastre’, a adăugat deputatul, cântând apoi o melodie populară rusă.

Citeşte şi Dezvăluiri incredibile: FEMEIA cu BARBĂ a fost îndrăgostită de un ROMÂN care i-a frânt inima

Biserica Ortodoxă Rusă a apreciat prin purtătorul său de cuvânt, Vladimir Legoida, că victoria artistului travestit la Eurovision constituie ‘un pas în plus spre refuzul identităţii creştine a culturii europene‘.

Sute de internauţi ruşi au protestat împotriva victoriei Conchitei Wurst, postând fotografii în care apar răzându-şi barba. Câteva vedete de televiziune, divertisment sau rock din Rusia s-au fotografiat cu feţele acoperite de spumă de ras.

În schimb, alţi bloggeri şi vedete, printre care cântăreaţa de operă Anna Netrebko şi starul de varietăţi rus Filip Kirkorov şi-au exprimat solidaritatea cu Conchita Wurst. Militanţi pentru drepturile comunităţilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) din Rusia au anunţat un marş al femeilor şi bărbaţilor cu barbă la Moscova, pe 27 mai, când se marchează a 21-a aniversare a renunţării la urmărirea penală împotriva homosexualilor. Comunitatea GayRussia.ru a spus că aşteaptă de la primăria moscovită autorizaţie pentru organizarea acestui marş în Piaţa Puşkin din centrul capitalei ruse.