Concurenţii Apple si Samsung trebuie să vândă un stil de viaţă

Cu toate că piaţa de smartphone-uri actuală este foarte aglomerată, în continuare Apple şi Samsung continuă să dea tonul.

RomaniaTV.net
02 sept. 2013, 13:42
Concurenţii Apple si Samsung trebuie să vândă un stil de viaţă

Producatori precum HTC, LG, Sony, Motorola, Huawei, Apple si Samsung au in fiecare moment pe piata smartphone-uri foarte performante. Din pacate, desi deseori specificatiile hardware sunt similare, vanzarile de aparate nu au parca nici o legatura cu nimic. HTC este cel mai bun exemplu al acestei afirmatii, avand in vedere ca s-a reinventat complet si a facut terminale care diferite de orice altceva se gasea pe piata. Din pacate, tot HTC se chinuie sa revina pe profit si sa-si mentina pozitia relevanta in piata.

„Producatorii OEM ar trebui sa se indeparteze de tactica de a promova functii ale produselor ca fiind atractiile principale. Trebuie sa se uite la alte categorii de caracteristici pentru a se diferentia intr-o piata din ce in ce mai saturata si incarcata de produse. De exemplu, Nike nu mai vinde doar papuci, vinde un stil de viata activ si echilibrat. Similar, in piata tehnologica, Bose nu vinde doar boxe, ei cred ca viata este mai buna cu un sunet mai bun”.

Află pe Playtech.ro de ce Apple şi Samsung trebuie să vândă un stil de viaţă.