Condimentul din bucătărie care opreşte tusea. Lidia Fecioru: „Se pun 3-4 picături, pentru că e foarte puternic. Cine suportă să bea ceai din el, este minunat”

Un condiment deosebit de aromat şi foarte gustos, folosit în bucătărie, le-ar putea fi util şi celor care tuşesc rău, recomandă bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

16 ian. 2024, 06:05
Condimentul din bucătărie care opreşte tusea. Lidia Fecioru: „Se pun 3-4 picături, pentru că e foarte puternic. Cine suportă să bea ceai din el, este minunat”

Lidia Fecioru a dezvăluit condimentul pe care toată lumea îl are în bucătărie și care ajută la oprirea tusei. Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac pentru tuse, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de pe Antena 3. De data aceasta, specialista a dezvăluit cum putem scăpa de tuse, cu un condiment pe care toată lumea îl are în bucătărie.

Ei bine, Lidia Fecioru susține că cimbrul este cel mai bun condiment penru cei care se confruntă cu tusea, în această perioadă.  Bioenergoterapeutul a dezvăluit și cum se prepară acest ceai, care face minuni.

Băutura pe care ar trebui să o bei în fiecare dimineață. Lidia Fecioru: „Cura de tratament se face o lună de zile”
„M-am gândit la un tratament pentru tuse, pentru că în perioada aceasta este atât de multă lume răcită şi se confruntă cu tusea. Este foarte bun cimbrul. Pe internet sunt mai multe reţete de tinctură de cimbru sau chiar o putem găsi la plafar.

Lidia Fecioru: „Se pun 3-4 picături de tinctură de cimbru, nu mai mult, pentru că e puternic”

Se pun într-un pahar cu ceai cam 3-4 picături de tinctură de cimbru, nu mai mult, pentru că e destul de puternic.  Cine suportă să bea chiar ceai de cimbru este minunat. De asemenea, se poate face inhalație cu cimbru. Pentru tuse este nemaipomenit. Eu nu am tinctură de cimbru, dar îmi fac acasă ceai de cimbru”, a recomandat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena 3.ro.

Ceaiul care trebuie băut primăvara

Băutura minune care calmează tusea
Mai exact, într-o ceașcă de lapte, se pune o linguriță de unt, o linguriță de miere, un vârf de linguriță de bicarbonat și gălbenuș de ou.

„Pentru că toată lumea este răcită, voi da un leac pentru tuse. Luăm o ceaşcă de lapte, pune o lingurinţă de unt, o linguriţă de miere, un vârf de linguriţă de bicarbonat şi un gălbenuş de ou. Este aur curat pentru tuse. Pentru adulţi, se pune şi o linguriţă de coniac”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Citește și: Lidia Fecioru, despre cum dinții pot influența comportamentul, personalitatea și destinul omului: „Oamenii cu dantura sfărâmată trec prin niște tragedii sufletești de nedescris”

De asemenea, Lidia Fecioru recomandă să luam 500 grame de ceapă, pe care o tocăm mărunt, punem 400 de grame de zahăr și un litru de apă/ Ulterior, acest amestec se pune la foc și se fierbe 3 ore. După ce a fiert, se lasă la rece și se adaugă 50 de grame de miere.

„Se iau 500 de grame de ceapă, o curăţăm, o tocăm mărunt, punem 400 de grame de zahăr şi un litru de apă.

O punem la foc mic şi o fierbem 3 ore. Când a terminat de fiert şi o lăsăm puţin să se răcească, adăugăm acolo 50 de grame de miere.

Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari. Se iau de obicei înainte de masă cu jumătate de oră. Tusea trece cam în 3-4 zile cu această soluţie. Se ţine într-un borcan de sticlă la frigider sau chiar pe masă”, a explicat Lidia Fecioru.