Condiţii inumane de transport cu autobuzele RATB. Călătorii se coc pe caniculă în maşinile defecte VIDEO

Se topesc în autobuze pentru că instalaţiile de aer condiţionat nu funcţionează. Bucureştenii se coc pe caniculă în maşinile defecte ale RATB. Şoferii spun că s-a ajuns aici pentru că lipsesc banii. Urmăriţi un material filmat cu camera ascunsă.

RomaniaTV.net
09 iul. 2015, 10:24
Condiţii inumane de transport cu autobuzele RATB. Călătorii se coc pe caniculă în maşinile defecte VIDEO

Călătorii suportă cu greu temperaturile tot mai ridicate din autobuzele municipalităţii.

„Un dezastru! Ce să facem? dar asta este situaţia! N-am văzut niciun fel de îmbunătăţire, aşa că nu ştiu ce se va întâmpla, în perioada asta cred că vor avea de lucru la Urgenţe! Ştiu că au achiziţionat maşini care erau dotate, într-adevăr, de fabricant cu aşa ceva dar nu ştiu din ce considerent au renunţat…să suportăm noi”, spune o femeie.

Şi angajata RATB care vizează foile de parcurs ştie că nicio instalaţie de aer condiţionat nu funcţionează.

„Eu ce să fac dacă aerul condiţionat nu funcţionează? Trebuie să le cumpere curele! Aia trebuie să le facă! N-au ce le trebuie! Păcat de ele!”, spune angajata RATB.

COD GALBEN de caniculă. Meteorologii au emis o nouă avertizare COD GALBEN de caniculă, valabilă joi, 9 iulie, în 19 judeţe din sudul şi estul ţării, plus municipiul Bucureşti.

Joi, 9 iulie, canicula va persista în cea mai mare parte a Munteniei şi a Olteniei, dar şi în jumătatea de sud a Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în cursul nopţii de miercuri spre joi (8/9 iulie) în regiunile din vestul şi nord-vestul ţării. Local vor fi intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină şi averse ce izolat pot avea caracter torenţial.

Astfel de fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de joi local în centru şi în est, precum şi în zonele montane, iar seara şi în sud şi sud-est.

Miercuri, toată ţara a fost sub incidenţa unor coduri galbene, portocalii şi roşii de caniculă.

COD ROŞU a fost în judeţele Arad şi Bihor, cu temperaturi maxime de 38…39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii.

COD PORTOCALIU de caniculă a fost în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei; temperaturile maxime s-au situat în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, anunţă ANM. Potrivit sursei citate, valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

În restul ţării a fost COD GALBEN de caniculă.