Conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară a fost validată de Parlament

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a validat marţi componenţa conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), în ciuda faptului că reprezentanţii grupurilor parlamentare ale PDL şi PP-DD au părăsit sala de şedinţă.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 11:53
Conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară a fost validată de Parlament

Validarea conducerii ASF s-a realizat prin exprimarea de către parlamentari a unui vot cu buletine, parlamentarii aprobând toate propunerile de candidaţi avizate în comisiile sesizate pe fond.

Astfel, pentru funcţia de preşedinte al ASF, Comisiile pentru buget-finanţe şi cele economice ale Parlamentului l-au avizat favorabil luni, pe Dan Radu Ruşanu. Acesta a fost validat de plenul reunit al Parlamentului cu 364 voturi pentru şi şase voturi împotrivă. Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte a fost validat, cu 365 voturi pentru şi cinci voturi împotrivă, Daniel Dăianu.

De asemenea, pentru funcţiile de vicepreşedinţi au fost avizaţi favorabil Mircea Ursache (363 voturi pentru şi şapte voturi împotrivă), Tudor Daniel George (365 de voturi pentru şi cinci împotrivă) şi Ion Giurescu (365 de voturi pentru şi cinci împotrivă).

Ca membri ai conducerii ASF au fost validaţi, în plenul reunit, Marian Sârbu (365 de voturi pentru şi cinci împotrivă), Biro Albin (347 de voturi pentru şi 23 de voturi împotrivă), Marian Mârzac şi Corneliu Moldoveanu, ambii validaţi în funcţie cu 365 de voturi pentru şi cinci voturi împotrivă. Tot ca membri au fost validaţi Gheorghe Marcu (365 voturi pentru şi cinci împotrivă) şi Dorina Teodora Mihăilescu (364 voturi pentru şi şase voturi împotrivă).

Mandatul acestora va avea o durată de cinci ani, începând cu data de 18 iunie.

Citeşte şi Modificarea legislaţiei ASF a fost cerută de către Fondul Monetar Internaţional