Conducerea laboratorului de virusologie din Wuhan neagă acuzaţiile SUA: Este imposibil ca acest virus să vină de la noi

Directorul laboratorului acuzat de mass-media americane că ar fi posibila sursă a noului tip de coronavirus a dezminţit sâmbătă categoric orice responsabilitate. "Este imposibil ca acest virus să vină de la noi", a declarat într-un interviu pentru postul CGTN, Yuan Zhiming, directorul Institutului de virusologie din Wuhan, oraşul epicentrului pandemiei, citat de news.ro.

RomaniaTV.net
19 apr. 2020, 08:35
Conducerea laboratorului de virusologie din Wuhan neagă acuzaţiile SUA: Este imposibil ca acest virus să vină de la noi

Potrivit celor mai mulţi dintre oamenii de ştiinţă, noul coronavirus a fost probabil transmis la om de un animal. O piaţă din oraşul Wuhan a fost acuzată că a vândut animale sălbatice vii. Dar prezenţa, la câţiva kilometri de aceasta a Institutului de virusologie, a alimentat de mai multe luni ipoteza unei scurgeri din instalaţiile sale. 

„Ştim clar ce tipuri de cercetări sunt conduse la institut şi modul în care sunt gestionate virusurile şi probele”, a declarat directorul acestui institut care deţine un laborator P4, instalaţie de înaltă securitate care adăposteşte sursele celor mai periculoase virusuri cunoscute, precum Ebola. 

Prin simpla localizare a institutului de la Wuhan, „oamenii nu pot fi împiedicaţi să facă asocieri”, a spus el, acuzând mass-media că „încearcă în mod deliberat să înşele oamenii” cu informaţii „în întregime bazate pe speculaţii”, fără „probe”. 

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Aproape 1.900 de decese în ultimele 24 de ore în SUA