ŞEDINŢĂ TENSIONATĂ la PNL. Congres Extraordinar pentru o nouă conducere. Antonescu rămâne interimar pe funcţie

Crin Antonescu şi întreaga conducere a PNL au demisionat luni din funcţii, în urma rezultatelor obţinute de partid la alegerile europarlamentare. Antonescu şi echipa demisionară vor conduce însă în continuare partidul până la  organizarea unui Congres Extraordinar, în care va fi desemnată o nouă conducere.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 10:49
ŞEDINŢĂ TENSIONATĂ la PNL. Congres Extraordinar pentru o nouă conducere. Antonescu rămâne interimar pe funcţie

UPDATE Crin Antonescu a anunţat că întreaga conducere a PNL şi-a dat demisia.

UPDATE Liberalii discută, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, excluderea lui Radu Stroe din partid. Stroe se numără printre cei care au votat împotriva propunerii lui Orban ca Tăriceanu să părăsească şedinţa, alături de Aristotel Căncescu, Andrei Gerea şi Daniel Chiţoiu.

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu a fost dat afară, luni, de la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

UPDATE Scandal la şedinţa Biroului Politic Naţional. Ludovic Orban a propus evacuarea din sală a lui Călin Popescu Tăriceanu, propunerea sa urmând să fie supusă la vot, transmite România TV.

UPDATE Crin Antonescu şi Klaus Iohannis şi-au depus oficial demisiile de la şefia PNL. Antonescu şi-a înaintat demisia în şedinţa Biroului Politic Naţional, care are loc la această oră, însă restul conducerii liberale a rămas în funcţie până la organizarea congresului extraordinar. 

_______________________________________________________

Liderii PNL s-au reunit, luni, într-o şedinţă de urgenţă ca urmare a scorului obţinut la alegerile europarlamentare. Crin Antonescu şi ceilalţi lideri ai partidului au intrat la discuţii cu demisiile pe masă, fiind susţinută ideea organizării unui Congres extraordinar pentru desemnarea noii conduceri.

Până la convocarea Congresului, la vîrful PNL ar urma să fie o conducere interimară. Crin Antonescu şi ceilalţi lideri PNL discută despre varianta în care, în urma demisiei, conducerea partidului să fie asigurată cu titlul interimar atât de actualul şef al PNL, cât şi de Klaus Iohannis. 

Potrivit unor surse din PNL, congresul partidului ar urma să aibă loc în cel mai scurt timp posibil, cel mai probabil în iunie.

După şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional al PNL, urmează să se întrunească Delegaţia Permanentă care va stabili data congresului.

Pe de altă parte, atât voci din PNL cât şi din PDL susţin  ideea unificării dreptei, în paralel cu demersul deja anunţat de Crin Antonescu de a propunerea trecerea liberalilor la PPE.

Deputatul PDL Ioan Oltean a declarat luni că PDL trebuie să înceapă negocierile cu PNL.

„Dreapta va trebui să se unească. Cred că primul partener ar trebui să fie PNL, ei pentru noi şi noi pentru ei, astfel încât să se închege unitatea dreptei şi să se identifice candidatul dreptei care să poată câştiga alegerile prezidenţiale. Imediat după aflarea rezultatelor, dreapta ar fi trebuit să comunice. Va trebui să avem câteva idei care să genereze colaborarea, rezolvarea acestei probleme. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, nu este nicio zi de pierdut în privinţa aceasta”, a spus Ioan Oltean.

Vasile Blaga a spus însă că „nu se pune problema unei fuziuni între PDL şi PNL”, dar a salutat decizia lui Crin Antonescu de a-şi trimite europarlamentarii în PPE.

Crin Antonescu a anunţat luni la Facebook că îşi dă demisia de la şefia PNL, ca urmare a scorului mic obţinut la alegerile europarlamentare 2014. Antonescu anunţase în timpul campaniei electorale că va demisiona din funcţia de preşedinte al partidului, dacă liberalii nu vor lua 20% la euroalegeri.

Şi Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Anunţul a fost făcut de Iohannis după ce PNL a obţinut un scor sub 20% la alegerile europarlamentare din 25 mai. 

Potrivit rezultatelor BEC, PNL a obţinut aproape 15%.


loading...