Nicușor Dan visează la un nou mandat: „Nu are cum să fie mai rău decât acum. O să negociez”. Ce spune despre contracandidații săi la Primăria Capitalei

Nicușor Dan a spus că e încrezător că, în cazul în care obține un nou mandat, va negocia pentru formarea unei noi majorități în Consiliul General al Capitalei care să îl susţină pentru guvernarea locală. În ceea ce privește relația cu Guvernul, primarul general al Capitalei a spus că „nu are cum să fie mai rău decât în acest mandat”.

24 mart. 2024, 23:59
Nicușor Dan visează la un nou mandat: „Nu are cum să fie mai rău decât acum. O să negociez”. Ce spune despre contracandidații săi la Primăria Capitalei

Nicușor Dan a declarat că nu a generat niciun conflict în anii săi de mandat și a explicat cum ar gestiona situația în cazul în care ar avea un consiliu general care i-ar fi ostil.

„În acești trei ani și jumătate de mandat, eu personal nu am generat niciun conflict. Nici cu Guvernul, nici cu primarii de sector, cu nimeni. Asta, pentru că oamenii ne-au pus aici să fim o autoritate a statului, în cazul nostru o autoritate locală, să colaborăm între noi să le rezolvăm problemele. Pe funcționarea consiliului general s-a văzut, a fost o plictiseală totală la consiliu. Cele trei partide USR, PMP, PNL s-au înțeles în discuțiile pe care le-au avut inclusiv cu mine, precum și ei între ei.

La ședințele de consiliu votam toate proiectele, a fost o administrație locală coerentă a acestor trei partide împreună cu mine. Eu sunt un om de dialog. Acum am fost într-un context electoral, până la urmă bugetul a trecut, cu modificări relativ minore față de ce am propus eu deja în 10 februarie.

Sunt convins că o să avem un dialog. Bineînțeles, că sunt niște partide care mă susțin acum – cele din Alianța Dreapta Unită – USR, Forța Dreptei, PMP, REPER. O să încerc să formez o majoritate începând cu ei. Avem experiența din toate orașele și din toate mandatele precedente din România, în care, în general, primarul își face o majoritate, pentru că asta vor cetățenii. Cetățenii nu vor să vadă scandal. O să negociem câteva săptămâni, o să formăm o majoritate, o să avem niște viceprimari, vor primi niște atribuții și o să guvernăm local”, a mai spus actualul primar la Digi24.

Citește și  Victor Ponta: „Dacă s-ar duce Cîrstoiu să pupe, să dea cu bâta în tarabă, cred că greșește. altceva, e un manager, un tip educat, civilizat, care trebuie să aibă timp să le spună oamenilor treaba asta”

Întrebat ce ar face dacă și Guvernul ar fi ostil, Nicușor Dan a precizat: „În primul rând, n-o să poată să fie mai rău decât în acest mandat, pentru că n-am avut mare trecere la Guvern, ca să spun așa. Dacă acum ne-am descurcat așa, o să ne descurcăm încă 4 ani. Sper să avem o discuție serioasă despre București și despre bugetul Bucureștiului”.

Ce spune Nicușor Dan despre contracandidații săi la Primăria Capitalei

Nicușor Dan a povestit despre când s-a întâlnit prima dată cu Cătălin Cîrstoiu și cum e Piedone ca primar în Sectorul 5.

„Am interacționat cu Cătălin Cîrstoiu, a avut un proiect european pentru Spitalul Universitar și a venit la Primărie ca să ia un certificat de urbanism, a spus că se grăbește. A fost o interacțiune normală”, a explicat actualul primar general.

Cum e Piedone ca primar în Sectorul 5?

„Am o groapă cam atât, trec cu mașina în fiecare zi, n-am încotro. Nu știu ce să spun. Nu am văzut prea multe fonduri europene, nici chestiuni foarte sistematice legate de această administrație. Pe chestiuni administrative, pentru că Bucureștiul e special, având sectoare, și pentru că legea spune că e proprietar pe tot terenul, orice investiție trebuie să treacă pe la Primăria Capitalei, inclusiv cele de la Primăria Sectorului 5. Mai mult nu am o imagine clară asupra primăriei din fiecare sector”, a spus el.

Citește și EXCLUSIV | O nouă majorare pentru pensionari în 2025. Simona Bucura Oprescu anunță o triplă creștere a pensiilor : „E o garanție că vor beneficia de ea”