Conducerea PNL Giurgiu a fost demisă în bloc

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a anunţat luni că preşedintele PNL Giurgiu, împreună cu întreg Biroul teritorial, a fost demis prin decizia Delegaţiei Permanente a partidului, lider interimar al organizaţiei fiind numit Răducu Filipescu.

RomaniaTV.net
27 mai 2013, 17:32
Conducerea PNL Giurgiu a fost demisă în bloc

„Organizaţia Giurgiu, din cauza unei lipse de funcţionare a Biroului permanent teritorial, a solicitat acordarea unui vot de demitere a întregului Birou teritorial şi a preşedintelui de organizaţie, vot care a fost validat de decizia BPN, astfel încât preşedinte interimar la organizaţia Giurgiu este vicepreşedintele regional Răducu Filipescu, având mandat ca până la 29 iunie să organizeze alegeri”, a precizat Hellvig, într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Parlamentului după Delegaţia Permanentă.

El a adăugat că a existat o solicitare şi de la organizaţia Mehedinţi de excludere a trei persoane. Delegaţia Permanentă a acordat votul cu privire la cele trei persoane, care au fost deja excluse de organizaţia PNL Mehedinţi, a afirmat Hellvig.

Liberalii au mai decis luni organizarea conferinţelor teritoriale în judeţele Covasna şi Neamţ şi, de asemenea, completarea Biroului permanent teritorial interimar la Neamţ şi regulamentul de aplicare a Statutului prin care organizaţiile au la dispoziţie instrumentul prin care pot să aplice Statutul, iar Secretariatul general are capacitatea de a urmări implementarea deciziilor politice de la nivel naţional la nivel judeţean.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a spus că pe ordinea de zi a Delegaţiei Permanente au existat şi puncte care privesc excluderi din partid. La propunerea BPN, a fost aplicată această sancţiune unui număr de cinci persoane, printre care trei din organizaţia Mehedinţi – Adriana Bădănoiu – 147 voturi ‘pentru’, nouă ‘împotrivă’ şi opt abţineri, Liviu Mazilu – 137 ‘pentru’, 11 ‘împotrivă’ şi 16 abţineri, Romică Vâlcu – 144 ‘pentru’, nouă ‘împotrivă’, 11 abţineri.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi deputatul Diana Tuşa au fost excluşi în baza articolului 20, litera b, din Statutul partidului. Biroul politic central a propus sancţiunea excluderii, iar Delegaţia Permanentă a aprobat, votul fiind secret.

Pentru excluderea lui Andrei Chiliman au fost 139 voturi ‘pentru’, opt ‘împotrivă’ şi 17 nule, iar pentru excluderea deputatului Diana Tuşa au fost 104 ‘pentru’, 41 ‘împotrivă’ şi 19 voturi nule.