Conducerea SML Buzău a declanşat o anchetă internă după ce cadavrele a două fete au fost încurcate

Conducerea Serviciului de Medicină Legală Buzău a declanşat o anchetă internă după ce angajaţii instituţiei au încurcat două cadavre, dând familiei unei adolescente de 17 ani care a murit într-un accident rutier în judeţul Buzău cadavrul unei alte victime a accidentului, o fată de aceeaşi vârstă.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 07:36
Conducerea SML Buzău a declanşat o anchetă internă după ce cadavrele a două fete au fost încurcate

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin, angajaţii SML Buzău implicaţi în incident au fost deja audiaţi.

„În urma incidentului produs la SML Buzău, conducerea instituţiei a deschis o anchetă internă care este în desfăşurare. Angajaţii implicaţi în incident au fost audiaţi. După finalizarea anchetei vom şti cauzele care au dus la producerea acestui incident”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău.

Adriana Bratosin a spus că rudele fetei de 17 ani care au primit un alt cadavru ar fi refuzat identificarea corpurilor.

„În ce priceşte procedura de lucru, familia trebuie să semneze o declaraţie de identificare a cadavrului. În cazul de faţă familia a refuzat identificarea cadavrului pe motiv că li se va face rău”, a spus Bratosin.

Cu toate acestea, actele pentru recunoaştere au fost semnate de rudele fetei, chiar dacă s-a refuzat identificarea cadavrelor.

Vineri, angajaţii Serviciului de Medicină Legală Buzău au încurcat cadavrele a două adolescente de 17 ani decedate într-un accident rutier produs în judeţ.

Astfel, rudele uneia dintre fetele de 17 ani care şi-au pierdut viaţa în accident spuneau că au aşteptat vineri ore în şir la Serviciul de Medicină Legală să ridice sicriul cu trupul neînsufleţit al tinerei. După mai multe ore de aşteptare, sicriul a fost ridicat de rudele tinerei, care susţineau însă că la morgă nu li s-a permis să deschidă capacul coşciugului.

Odată ajunşi acasă, în localitatea Padina, părinţii au deschis sicriul şi au constatat că, de fapt, au primit trupul neînsufleţit al celeilalte fete de 17 ani care a murit în acelaşi accident.

Oamenii au sunat imediat la Poliţie pentru a anunţa incidentul, iar ulterior sicriul a fost preluat de o maşină şi dus la Serviciul de Medicină Legală. Sâmbătă cadavrele au fost preluate de familii.

Reprezentanţi ai Serviciului de Medicină Legală (SML) Buzău susţineau atunci că încurcătura s-ar fi creat din cauză că în fotografiile din actele de identitate adolescentele ar semăna şi, mai mult, cele două ar avea pe corp câte un tatuaj.

Două adolescente de 17 ani şi-au pierdut viaţa, joi seară, în urma unui accident produs pe DN 2C, în localitarea Căldărăşti, după ce maşina în care se aflau, condusă de un tânăr de 30 de ani din Buzău, a intrat pe contrasens, fiind lovită de o autoutilitară.