Conflict între Justiţie şi Executiv în SUA: Obama a atacat Curtea Supremă pe tema sistemului ObamaCare

Președintele SUA Barack Obama a declarat luni că decizia Curții Supreme de a judeca o contestație la adresa sistemului de asigurări medicale ObamaCare este una greșită, pentru că „era vorba despre un proces simplu care nu trebuia preluat” la acest nivel.

RomaniaTV.net
09 iun. 2015, 15:46
Conflict între Justiţie şi Executiv în SUA: Obama a atacat Curtea Supremă pe tema sistemului ObamaCare

Obama a catalogat decizia Curții Supremă drept „bizară”, având în vedere implementarea de succes a proiectului. Întrebat în timpul unei conferințe de presă din cadrul Summitului G7 din Germania dacă administrația sa a formulat un”plan B” în cazul în care Curtea Supremă va oferi o decizie negativă, Obama a spus că nu existăsoluții simple.

Conflictul dintre Justiție și Executivul din SUA pare a fi unul grav, în urma căruia 6,4 milioane de americani din 34 de state ar avea de suferit dacă își pierd subvențiile pentru asigurările medicale.

Situația poate fi văzută drept o paralelă privind relația dintre Justiție și Executiv cu evenimentele recente din România, în care premierul Victor Ponta a declarat că susține o practică judiciară echilibrată și corectă, în contextul în care drepturile sale la apărare în cazul acuzațiilor de conflict de interese nu au fost respectate.