Ucraina, lovitură calculată pentru Federația Rusă. A impus sancțiuni împotriva a 55 de bănci. Oficialii incriminați

Ucraina a impus sancțiuni împotriva a 55 de bănci și 3 persoane din Federația Rusă. Numele incriminate sunt fondatorii ruși ai Băncii Maritime Sevastopol și un executor judecătoresc din Crimeea ocupată de Rusia.

25 iun. 2021, 22:57
Ucraina, lovitură calculată pentru Federația Rusă. A impus sancțiuni împotriva a 55 de bănci. Oficialii incriminați

Ucraina a impus sancțiuni împotriva a 55 de bănci și 3 persoane din Federația Rusă. Numele incriminate sunt fondatorii ruși ai Băncii Maritime Sevastopol și executorul judecătoresc al așa-numitului „Birou al Serviciului Federal al Executorilor Judecătorești” din Crimeea ocupată de Rusia.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret care vizează decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare din Ucraina din 18 iunie prin care impune sancțiuni împotriva a 55 de bănci și 3 persoane pentru o perioadă de trei ani. S-au impus sancțiuni și băncilor din Rusia și din Donbassul ocupat, printre care „Sverbank”, „Gazprombank”, „Banca Republicană Centrală a Republicii Populare Donețk”, „Banca de Stat a Republicii Populare Luhansk”, „Banca Moscovei ”, notează DCnews.

Ucraina admisă în NATO, motiv de discordie pentru Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin

a declarat miercuri că cel puţin 50% dintre ucraineni nu doresc ca ţara lor să adere la NATO şi să devină „carne de tun”, criticând de asemenea Kievul pentru nerespectarea acordurilor de la Minsk privind regiunea Donbass.

„Vorbim despre linii roșii. Statele Unite au fost de acord cu Polonia și România cu privire la desfășurarea sistemelor de apărare antirachetă în aceste țări. Dar aceste complexe pot fi echipate cu rachete de atac. Acest lucru echivalează cu desfășurarea rachetelor sovietice în Cuba în timpul crizei rachetelor cubaneze. Dacă Ucraina se va alătura NATO, timpul de zbor al rachetelor de la Harkov sau Nipru la Moscova va scădea la 7-10 minute. Dacă Rusia ar fi desfășurat rachete la granița de sud a Canadei sau la granița de nord a Mexicului, cum ar reacționa Statele Unite la acest lucru?, a afirmat Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei i-a numit pe oponenții aderării Ucrainei la NATO drept oameni deștepți, deoarece nu vor să fie în linia de foc și să devină carne de tun. „Cel puțin 50% dintre ucraineni nu vor ca țara să adere la NATO și aceștia sunt oameni deștepți. Vorbesc fără nici o ironie, nu pentru că alții sunt proști, ci pentru că cei care nu vor să înțeleagă că nu vor să fie în linia de foc, nu vor să fie un o negociere și carne de tun„, a mai afirmat liderul de la Kremlin.