Conflictul din Siria: Statul Islamic a DISTRUS ELICOPTERELE şi CAMIOANELE unei baze aeriene ruseşti

Imagini din satelit arată pagube materiale extinse la o bază aeriană strategică rusă din centrul Siriei. Baza era folosită de forţele ruse în conflictul din Siria. Baza ar fi fost distrusă într-un atac al Statului Islamic.

24 mai 2016, 20:36

Patru elicoptere şi 20 de camioane militare au fost distruse într-o serie de incendii ce au vizat baza T4, săptămâna trecută, potrivit imaginilor prin satelit difuzate de Stratfor. Cauza incendiilor nu a fost confirmată deocamdată.

Armata rusă a negat aceste informaţii potrivit cărora ar fi pierdut elicoptere aflate în bază ca rezultat al unui atac al Statului Islamic.

Citeşte şi Ofensivă în Siria pentru alungarea Statului Islamic din Raqqa

O agenţie de ştiri având legături cu SI, Amaq, ar fi fost prima care ar fi raportat incidentul , fără a preciza însă despre provocarea vreunui incendiu, a informat corespondentul BBC Arabic, Rami Ruhayem.

„Incendiu la patru elicopetere de atac ruseşi la 20 de camioane militare care transportau rachete în aeroportul T4 din estul provinciei Homs, ca rezultat al unui incendiu din apropiere”, se arată într-un raport urgent care lasă loc la speculaţii potrivit cărora incendiul ar fi fost accidental, informează bbc.com. 

În aceeaşi zi, SI a difuzat imagini care arată că unui dintre combatanţii săi a tras cu rachete Grad în T4.

„imaginile prin satelit ne sugerează că nu a fost o explozie accidentală, aşa cum se zvonea”, afirmat analistul militar Sim Tack, din cadrul Stratfor. Imaginile „arată foarte clar că acolo au existat mai multe surse de explozie pe aeroport şi arată, de asemenea, că ruşii au primit o grea lovitură” prin aceste atacuri, a mai spus analistul.