Ofensivă în Siria pentru alungarea Statului Islamic din Raqqa

O coaliție arabo-kurdă a anunțat marți lansarea unei operațiuni, susținută de coaliția condusă de Washington, pentru a îndepărta organizația jihadistă Stat Islamic (SI) din nordul provinciei Raqqa, fief-ul grupării în Siria.

RomaniaTV.net
24 mai 2016, 17:53
Ofensivă în Siria pentru alungarea Statului Islamic din Raqqa

‘Cu participarea tuturor unităților Forțelor democratice siriene, începem o operațiune pentru a elibera nordul Raqqa’, au scris pe Twitter Forțele democratice siriene (FDS) citând-o pe Rojda Felat, o comandantă a acestei coaliții arabo-kurde, precizând că ofensiva are loc cu coaliția antijihadistă condusă de SUA.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a anunțat la rândul său începerea acestei operațiuni cu ‘atacuri intense ale coaliției din această dimineață (…) în nordul orașului Raqqa și asupra orașului însuși’. Cel puțin 22 de jihadiști au fost uciși, potrivit OSDO.

Citeşte şi Statul Islamic ameninţă cu noi atacuri teroriste în Occident

Acest anunț survine la trei zile după o scurtă vizită efectuată în Siria de comandantul forțelor americane în Orientul Mijlociu (Centcom), generalul Joe Votel, pentru întrevederi cu forțe speciale americane desfășurate la fața locului și combatanți locali ‘în vederea pregătirii ofensivei asupra Raqqa’, au menționat surse militare americane.