Confruntări la Moscova: Liderul Frontului Stângii, Serghei Udalţov, a fost reţinut

Confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine au izbucnit, duminică, la Moscova, în timpul mitingului opoziţiei ruse, liderul Frontului Stângii, Serghei Udalţov, fiind reţinut.

RomaniaTV.net
06 mai 2012, 16:08
Confruntări la Moscova: Liderul Frontului Stângii, Serghei Udalţov, a fost reţinut

Forţele de ordine au intervenit cu bastoane de cauciuc pentru dispersarea manifestanţilor opoziţiei, zeci de persoane fiind reţinute. Între acestea s-au aflat şi lderul Frontului Stângii, Serghei Udalţov, precum şi bloggerul Alexei Navalni, informează agenţia Interfax, citată de Mediafx.

Susţinătorii şi adversarii lui Vladimir Putin organizează, duminică, manifestaţii la Moscova, cu o zi înaintea învestirii oficiale a acestuia la Kremlin.

Coaliţia opoziţiei anunţase că la marş vor participa 5.000 de persoane, dar la miting au venit doar câteva sute de oameni, în Piaţa Kalujskaia.
Presa rusă a relatat că sute de persoane care doreau să vină din provincie la mitingurile din capitală au fost împiedicate de autorităţi.

La rândul său, organizaţia pro-Kremlin Frontul Popular a anunţat că dorea să organizeze un miting de susţinere la care să fie prezenţi 50.000 de oameni.

Udalţov a mai avut probleme cu autorităţile ruse. El fusese condamnat în decembrie, în timpul protestelor faţă de contraversatele alegeri legislative, câştigate prin fraudă, după cum a susţinut opoziţia rusă, şi la limită de partidul lui Putin, Rusia Unită.  Un tribunal din Moscova îi dăduse 10 zile de detenţie pentru că nu ispăşise în întregime o pedeapsă anterioară cu închisoarea.