Congres PNL 25 septembrie. Avocatul Toni Neacşu: „Este un eveniment privat în spaţiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane, dacă se depăşeşte pragul de infectare de 3 la mie”

Avocatul Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, susţine că cogresul PNL din 25 septembrie este un eveniment privat, organizat într-un spaţiu închis, la care pot participa cel mult 200 de persoane, dacă se depăşeşte pragul de infectare de 3 la mie.

19 sept. 2021, 15:45
Congres PNL 25 septembrie. Avocatul Toni Neacşu: „Este un eveniment privat în spaţiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane, dacă se depăşeşte pragul de infectare de 3 la mie”

Congres PNL 25 septembrie. Potrivit avocatului Toni Neacşu, dacă până sâmbăta viitoare în Bucureşti rata de infectare trece de 3 cazuri la mia de locuitori, vor putea participa maxim 200 de persoane, toate vacinate, la congresul PNL.

Congres PNL 25 septembrie. Avertismentului avocatului Toni Neacşu

Citeşte şi Congres PNL cu 5.000 de oameni în plină explozie a infectărilor COVID. Alin Stoica:”Poliţia trebuie să intervină dacă nu se respectă legea”. Ce spune noul prefect al Capitalei

„Dacă până pe 25.09 Bucureştiul depăşeşte incidenţa de 3/mie, Congresul PNL, la care sunt aşteptaţi 5000 de delegaţi, nu va putea avea loc nicăieri, nici în spaţiu închis nici pe stadion.

Juridic, el este un eveniment privat în spaţiu închis (Romexpo) la care pot participa doar maximum 200 de persoane şi asta doar dacă toţi au certificat verde. Dacă îl vor considera conferinţă în spaţiu închis, pot fi maximum 150 de participanţi, iar dacă îl vor considera  alt eveniment cultural în spaţiu deschis, (să zicem pe stadion) pot participa maxim 1000 de persoane cu certificat verde. Ca atare, credeţi că vom depăşi până pe 25.09, ora 24.00, rată de incidenţa de 3/mie??”,  scrie fostul membru al CSM pe Facebook.

De asemenea, avocatul Toni Necşu susţine în aceeaşi postare că alegerile interne nu pot avea loc în format online decât după ce instanţa de judecată aprobă modificarea Statutului PNL.

„Congresul PNL nu se poate desfăşura online pentru că statul (statutul – n.r.) partidului prevede votul secret în adunare cu prezenţa fizică iar orice modificare la statut, pe care o poate face doar chiar Congresul PNL, pentru a produce efecte juridice trebuie încuviinţată în prealabil de Tribunalul Bucureşti. În cel mai negru scenariu posibil ţara va fi paralizată prin organizarea a 2 congrese PNL, unul de modificare a statutului în 25.09 şi unul online pentru alegerea preşedintelui, organizat undeva după cel puţin încă o luna de la acesta”, mai spune avocatul.

Reamintim că subprefectul municipiului Bucureşti, Antonela Ghiţă, care a preluat atribuţiile de prefect, a declarat că, având în vedere condiţiile existente sâmbătă, când indicele de infectare în Capitală este de 2,33 la o mie de locuitori, Congresul PNL s-ar putea desfăşura cu peste 2500 de persoane doar dacă toţi participanţii ar fi vaccinaţi cu mai mult de 10 zile înaintea evenimentului.

Citeşte şi Ludovic Orban vrea votarea moţiunii înaintea Congresului PNL. Luni s-ar putea decide calendarul