Congresul Mondial al Vaccinurilor. Au fost desemnate cel mai bun vaccin anti-Covid şi cea mai bună platformă de vaccinare

Laboratorul american Moderna a câștigat marele premiu la categoriile Cel mai bun vaccin împotriva Covid și Cea mai bună Platformă de Vaccinare, la Congresul Mondial al Vaccinurilor.

05 mai 2021, 23:17
Congresul Mondial al Vaccinurilor. Au fost desemnate cel mai bun vaccin anti-Covid şi cea mai bună platformă de vaccinare

Vaccinul dezvoltat de grupul farmaceutic american Moderna a fost recunoscut ca fiind cel mai bun vaccin anti-Covid din lume în cadrul ediției din 2021 a World Vaccine Congress, organizată anul acesta prin videoconferință.

Moderna a câștigat astfel premiul la categoria Cel mai bun vaccin anti-Covid, pe a cărui listă scurtă a nominalizărilor au mai fost incluse vaccinul rusesc Sputnik V, precum și preparatele de la Pfizer / BioNTech și AstraZeneca.

Laboratorul american Moderna a primit, de asemenea, premiul pentru Cea mai bună Platformă de Vaccinare.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii din Franţa a făcut prima doză cu AstraZeneca şi rapelul cu Moderna

La sfârșitul lunii aprilie, Moderna și-a anunțat intenția de a produce trei miliarde de doze de vaccin în 2022. Compania de biotehnologie și-a ridicat, de asemenea, așteptările pentru 2021 și speră acum să poată furniza între 800 de milioane și 1 miliard de doze în acest an.

Anterior, pe baza datelor colectate până pe 22 martie 2021, laboratorul a anunțat că peste 64,5 milioane de doze din vaccinul său împotriva Covid-19 au fost administrate în întreaga lume. „Până în prezent, nu a existat nicio asociere cu evenimente trombotice”, a transmis atunci grupul.

Citeşte şi „Reţeta” vaccinului Moderna. Oamenii de știință de la Stanford au făcut-o publică

La începutul lunii mai, Moderna a semnat un contract pentru furnizarea a 500 de milioane de doze din vaccinul său către programul de vaccinare COVAX, pentru țările sărace.