Congresul SUA ar putea aproba o asistenţă de urgenţă de 6 miliarde de dolari, după uraganul Harvey

Oficiali ai Casei Albe şi lideri din Congresul Statelor Unite discută despre un plan care ar autoriza o asistenţă de urgenţă în valoare de aproximativ 6 miliarde de dolari, pentru gestionarea pagubelor cauzate de uraganul Harvey, potrivit unor surse citate de cotidianul The Washington Post.

RomaniaTV.net
02 sept. 2017, 05:51
Congresul SUA ar putea aproba o asistenţă de urgenţă de 6 miliarde de dolari, după uraganul Harvey

Preşedintele Donald Trump ar putea trimite o cerere specifică pentru finanţare în cursul zilei de vineri. 5,5 miliarde de dolari ar urma să fie alocate către Fondul de Ajutor pentru Dezastru, iar alte 450 de milioane de dolari ar putea fi autorizate prin programul de împrumuturi în caz de catastrofe pentru întreprinderile mici.

Donald Trump a spus că va acţiona rapid pentru a ajuta victimele uraganului Harvey din Houston şi din alte zone în sud-estul Texasului. Unii senatori democraţi au anunţat că zona ar putea avea nevoie de peste 150 de miliarde de dolari.

Cererea pentru 5,95 miliarde de dolari este doar o plată iniţială care vizează un pachet mai mare de ajutoare federale, potrivit surselor citate, care au participat la planificarea menţionată.

În cazul în care Casa Albă va redacta o astfel de cerere, scenariile ulterioare sunt multiple. Camera Reprezentanţilor ar putea autoriza fondurile separat sau ar putea să le combine cu un pachet mai larg de finanţare a guvernului federal pentru următorul an fiscal, care începe în octombrie. Apoi, Senatul ar putea decide să treacă acest proiect sau să crească plafonul datoriei către stat, întrucât ar avea probabil susţinere din partea ambelor partide.

Aproximativ 100.000 de locuinţe au fost afectate de uraganul Harvey, care a ajuns în Texas cu aproape o săptămână în urmă, iar operaţiunile de căutare şi salvare sunt încă în desfăşurare. Până în prezent, peste 40 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor.