Conservanţii pentru murături, plini de chimicale

Gospodinele își pregătesc cămara pentru la iarnă cu tot felul de conserve, însă le pot transforma în adevărate bombe cu E-uri dacă nu sunt atente. Asta pentru că produsele pentru conservare conţin aditivi, informează România TV.

20 sept. 2016, 13:51
Conservanţii pentru murături, plini de chimicale

Gospodinele trebuie să fie foarte atente la ce conservanţi folosesc pentru murături şi asta pentru că experţii APC avertizează că celebrele plicuri cu mix-uri folosite pentru pregătirea murăturilor conţin aditivi dăunători pentru sănătate.

Studiul făcut pe şapte tipuri de mix-uri cunoscute pentru conservarea murăturilor au scos la iveală E-urile periculoase. Chimicalele pot provoca diferite alergii sau afecţiuni ale organismului.

De obicei, atunci când avem conservanţi adăugaţi, vorbim despre ingrediente de slabă calitate şi sigur despre riscurile prezentate de aceşti aditivi, în special conservanţi. Şi ne putem referi aici la probleme ale stomacului, diverse tipuri de alergii şi se poate ajunge până la cancer„, a declarat Cristian Mărgărit, nutriţionist.

Specialiştii recomandă folosirea metodelor tradiţionale de conservare.

Mare atenţie însă şi dacă preferaţi să luaţi murăturile gata făcute. Potrivit studiului, una din cinci conserve conţine clorură de calciu, substanţă folosită pentru dezgheţarea drumurilor care afectează rinichii.

Citeşte şi REŢETE MURĂTURI: Cu acest ingredient secret, GOGONELELE, CASTRAVETII SAU GOGOSARII nu se înmoaie niciodată