Consiliera Elenei Udrea, Luminiţa Kohalmi, audiată la DNA în Dosarul GALA BUTE VIDEO

Consiliera Elenei Udrea, Luminiţa Kohalmi, a fost audiată, luni, ca martor la DNA, în Dosarul GALA BUTE, informează România TV.

06 apr. 2015, 08:05
Consiliera Elenei Udrea, Luminiţa Kohalmi, audiată la DNA în Dosarul GALA BUTE VIDEO

Procurorii DNA vor audia, în perioada următoare, în cadrul anchetei privind Gala Bute, martorii propuși de Elena Udrea, dar și persoanele implicate în efectuarea donațiilor și prestarea serviciilor către organizația București a PDL.

Luminiţa Kohalmi a fost audiată, luni, de procurori.

Am fost citată ca martor, într-un dosar referitor la doamna Elenei Udrea. În perioada în care era ministru, eu mă ocupam de relaţiile cu mass-media. Nu am cunoştinţă de fapte ilegale comise de doamna Udrea. Procurorii au considerat că pot să dau informaţii referitoare la chestiunile puse în discuţie pentru lămurirea adevărului şi le-am spus toate lucrurile de care aveam cunoştinţă”, a declarat Kohalmi, după ce a fost audiată. 

Kohalmi a precizat că nu a fost întrebată de geanta cu 900.000 de euro pe care ar fi primit-o Udrea la minister şi a arătat că nu are cunoştinţă de aşa ceva.

„Am fost purtător de cuvânt, nu avem acces la informaţii confidenţiale. Am avut cu doamna Udrea o relaţie foarte bună şi corectă de serviciu„, a conchis Kohalmi. 

Citeşte şi DOSARUL GALA BUTE: Martorii propuşi de Elena Udrea vor fi audiaţi la DNA

Elena Udrea cere din nou înlocuirea măsurii arestului preventiv. Ruxandra Dragomir a declarat, vineri, după ce a vizitat-o pe Udrea în arest, că fostul ministru va face anunţuri importante săptămâna aceasta.

„În următoarele zile, probabil luni sau marţi, Elena va întreprinde de asemenea nişte măsuri care cu siguranţă vor avea un ecou”, a spus Dragomir. Aceasta a refuzat să spună care vor fi acele măsuri, dar a precizat că nu este vorba de plângeri.

Citeşte şi ELENA UDREA, anunţ din arest după decizia ICCJ de a rămâne după gratii

Pe 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul fostului ministru Elena Udrea pusă sub acuzare în dosarul „Gala Bute”.

În același dosar, instanța a prelungit arestul preventiv pentru fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana deținută de Elena Udrea.

De asemenea, instanța a prelungit arestul la domiciliu pentru Ștefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului) și Cornel Resmeriță (primarul municipiului Lupeni).