Consilierul general de la USB care a votat „la două mâini” îşi depune demisia. Nicuşor Dan: Nu vom ezita să ne recunoaştem greşelile

Consilierul general Dumitru Dobrev din partea USB (Uniunea Salvaţi Bucureştiul), care a fost prins în timp ce vota "la două mâini" în Consiliul General al Municpiului Bucureşti (CGMB) a anunţat că îşi depune demisia.

03 sept. 2016, 11:21
Consilierul general de la USB care a votat „la două mâini” îşi depune demisia. Nicuşor Dan: Nu vom ezita să ne recunoaştem greşelile

„Luni dimineață îmi depun demisia din funcția de consilier general în CGMB. De asemenea, luni îmi voi prezenta în scris demisia din funcția de vicepreşedinte USB şi de preşedinte al filialei USB Sector 4.

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de susținere zilele acestea. Nu e puțin lucru să ştii care-ți sunt prietenii „de vreme rea”, a scris acesta pe Facebook.

Citeşte şi:  Un consilier general al lui Nicuşor Dan, prins votând „la două mâini” în CGMB. Cum explică

Dumitru Dobrev, consilier general USB, a fost surprins, joia trecută, în timp ce vota şi în locul şefului său de partid Nicuşor Dan, lucru interzis de lege. 

Deşi recunoaşte că a comis greşeala „dintr-un mimetism prostesc”, Dobrev încearcă să se disculpe spunând că au mai fost şi alţi colegi de la alte partide care au făcut acelaşi lucru. 

Reacţia lui Nicuşor Dan

„Demisia unui bun jurist este o pierdere pentru grupul de consilieri, dar colegul nostru a înţeles gravitatea gestului său şi că, indiferent de circumstanțele în care el are loc, USR nu va fi niciodată de acord cu un astfel de comportament. Nu vom ezita să ne recunoaștem greşelile pentru că nu vrem să facem politică așa cum au făcut partidele şi politicienii în ultimii 27 de ani.

Dumitru Dobrev şi USR îşi cer scuze față de bucureșteni pentru incident și îi asigură că așa ceva nu se va mai repeta. USR este o organizație transparentă și corectă și va rămâne fidelă acestor principii în toată activitatea sa politică”, scrie Nicuşor Dan.