Consilierul lui Volodimir Zelenski: „După moartea lui Putin va fi mai rău”

Secretarul Consiliului pentru Securitate şi Apărare Naţională a Ucrainei cere Bisericii Ortodoxe să afirme că Putin este Satana, iar Patriarhul Kiril un diavol.

29 dec. 2022, 10:15
Consilierul lui Volodimir Zelenski: „După moartea lui Putin va fi mai rău”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în discursul său anual în parlamentul ucrainean, a susţinut că războiul purtat de Rusia împotriva ţării sale a întărit unitatea Europei şi că „nimeni din Occident nu se teme şi nu se va teme niciodată de Rusia”.

„Oamenii noştri cred că moartea lui (preşedintele rus Vladimir) Putin este sfârşitul tuturor. Absolut nu? Va fi mai rău decât cu Putin”. Acest lucru a declarat consilierul preşedintelui ucrainean, Oleksij Arestovich. Potrivit acestuia, conform Latynina TV (canalul de youtube al adversarei ruse Iulija Latynina), după posibila moarte a liderului Kremlinului, ar urma să mai existe un război cu Rusia.

Război în Ucraina. Alarmele de raid aerian s-au auzit în Kiev şi Herson: „Mergeţi în adăposturi!”. Bombardamente intense joi dimineaţă
Serviciile ucrainene: războiul este într-o fază moartă
Şeful agenţiei de informaţii militare a Ucrainei, Kirilo Budanov, a făcut o afirmaţie similară cu ceea ce a avut de spus Institutul pentru Studierea Războiului despre Bahmut, deşi a extins-o la întreaga ţară. Budanov spune că luptele din Ucraina sunt în impas, deoarece nici Ucraina, nici Rusia nu sunt capabile să facă progrese semnificative. „Situaţia este blocată… Nu se mişcă”, a declarat Budanov, într-un interviu. El a spus că Rusia se află într-un impas, dar că Ucraina „nu poate să-i învingă în toate direcţiile în mod cuprinzător”, în timp ce aşteaptă arme.

Zelenski, mesaj emoţionant pentru ucraineni. Prima reacţie a Rusiei la propunerea de pace
Lavrov: nu avem dialog în „formula păcii” propusă de Zelenski
Rusia nu va vorbi cu nimeni pe baza „formularii de pace” propusă de liderul ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-un interviu acordat RIA Novosti, adăugând că Kievul nu este pregătit pentru dialog. „Este evident că Kievul nu este pregătit pentru dialog. Propunând tot felul de idei şi „formule de pace”, Zelenski hrăneşte iluzia de a obţine, cu ajutorul Occidentului, retragerea trupelor noastre de pe teritoriul rusesc al regiunilor Donbass, Crimeea, Zaporojie şi Herson, plata daunelor de către Rusia, admiterea vinovăţiei în instanţele internaţionale etc. Cu siguranţă, nu vom vorbi cu nimeni în aceşti termeni”, a spus Lavrov.