Consilierul ministrului ucrainean al Apărării susţine că podul Crimeii a fost aruncat în aer de Putin, pentru a justifica atacul asupra Kievului şi a-i face pe plac lui Kadîrov

Consilierul ministrului ucrainean al apărării, Yuriy Sak, a sugerat luni că atacul de pe podul Kerci a fost un atac de tip "steag fals" pentru a justifica ofensiva împotriva Ucrainei şi să motiveze mai mulţi bărbaţi ruşi să se alăture războiului.

14 oct. 2022, 12:48
Consilierul ministrului ucrainean al Apărării susţine că podul Crimeii a fost aruncat în aer de Putin, pentru a justifica atacul asupra Kievului şi a-i face pe plac lui Kadîrov

„Nu este sugestia mea, acestea sunt fapte. Tipul care conducea acel camion este un cetăţean rus, camionul este rus, iar camionul a venit din Rusia. Pare foarte suspect că au reuşit să conducă ancheta atât de repede.” a spus Sak, consilierul ministrului ucrainean al apărării, într-un interviu pentru CNN.

Comentând alte rapoarte care sugerează că Ucraina a condus atacul, Sak a spus că nu „are încredere în aceste constatări”. Mai mult, pentru Kiev, ultimele atentate cu bombă sunt dovada că „Rusia este un stat terorist”, prin urmare ar trebui „desemnată ca stat sponsor al terorismului”.

Meduza scrie că numărul morţilor în urma exploziei din 8 octombrie de pe Podul Crimeei a crescut la patru persoane, relatează TASS, citând o sursă anonimă din serviciile de urgenţă.

„Conform datelor actuale, numărul victimelor a crescut la patru. Unul dintre ei este Serghei Vladimirovici Maslov, judecător al Curţii de Arbitraj din Moscova.

Pe site-ul instanţei se menţionează că Serghei Maslov a fost numit judecător în mai 2014, prin decretul preşedintelui. A făcut parte dintr-un colegiu judiciar pentru litigii civile şi de altă natură.

Potrivit sursei citate de TASS, preluată de Mediafax, toate cele patru persoane ucise în explozie circulau în aceeaşi maşină. Aceeaşi sursă a adăugat că cadavrele rămase sunt încă în curs de identificare.

Anterior, moartea lui Maslov a fost raportată de Moskovsky Komsomolets şi de canalul Telegram VChK-OGPU.

Citeşte şi: Copilul ucrainean rămas orfan după ce mama sa, medic, a murit în bombardamentele din Kiev, va fi crescut de bunic: „Nu am avut curaj să-i spun. Crede că mama lui salvează copii ca el”

Potrivit rapoartelor lor, Maslov se deplasa de-a lungul podului cu un SUV Cadillac Escalade, împreună cu doi istorici şi ghizi din Sankt Petersburg, Eduard Chuchakin şi soţia sa Zoya Sofronova, precum şi un antrenor de fitness, Gleb Orgetkin, din Yevpatoria.

În ultimul său caz era vizată fiica lui Kadîrov în calitatea de inculpat.

Aisat Kadîrova, care are 23 de ani, este designer de modă şi unul dintre cei 14 copii ai lui Ramzan Kadîrov.

Kadîrov l-a presat pe Putin să bombardeze Ucraina cu arme nucleare tactice, ameninţând că-şi va retrage mercenarii ceceni din Ucraina. Putin ar fi refuzat şi a căutat o altă modalitate pentru a-i face pe plac.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare cu randament scăzut în Ucraina după o nouă înfrângere majoră pe câmpul de luptă, informează Reuters.

Citeşte şi: Încă un soldat rus fugit din armată şi refugiat în Franţa vorbeşte despre problemele armatei lui Putin: „Furăm mâncare şi primim mâncare stricată”