Copilul ucrainean rămas orfan după ce mama sa, medic, a murit în bombardamentele din Kiev, va fi crescut de bunic: „Nu am avut curaj să-i spun. Crede că mama lui salvează copii ca el”

Medicul oncolog Oksana Leontieva, 36 de ani, a murit în urmă cu o săptămână, în drumul spre spitalul la care lucra, fiind surprinsă de bombardamentele ruseşti asupra Kievului, astfel că fiul său a rămas orfan.

14 oct. 2022, 11:53
Copilul ucrainean rămas orfan după ce mama sa, medic, a murit în bombardamentele din Kiev, va fi crescut de bunic: „Nu am avut curaj să-i spun. Crede că mama lui salvează copii ca el”

Soţul Oksanei Leontieva a decedat şi el recent, din cauza unor probleme cardiace, astfel că fiul lor, Grişa, a rămas acum orfan şi va fi crescut de bunicul său matern, care a povestit cum a primit vestea morţii fiicei sale. Hriori, tatăl Oksanei, spune că a văzut imaginile exploziilor şi imediat a fost îngrijorat pentru soarta fiicei sale.

De asemenea, bunicul lui Grişa spune că nu a avut puterea să-i spună nepotului său că mama sa nu mai este, preferând, cel puţin momentan, să îi spună că aceasta este la muncă, face gărzi, salvând alţi copii.

„Am început să o sun. Nu a răspuns. Am căutat-o la serviciu și șeful ei mi-a spus că nu a sosit încă. Știam că trecuse să-l lase pe Grișa la grădiniță”, explică Hrihori pentru Bild, citat de Libertatea.

„Am condus imediat la locul unde a avut loc explozia. Am întrebat un polițist care este situația. Era o mașină făcută scrum. Mi-au arătat plăcuța de înmatriculare pe care au găsit-o pe stradă… Era a ei!”, rememorează el tragedia.

Bunicul încă nu i-a spus celui mic ce s-a întâmplat: „Nu am avut curaj! Oksana făcea gărzi, lipsea multe nopți de acasă. Crede că mama lui muncește din greu să salveze copii ca el”.

Citeşte şi: Încă un soldat rus fugit din armată şi refugiat în Franţa vorbeşte despre problemele armatei lui Putin: „Furăm mâncare şi primim mâncare stricată”

Medic hematolog, Oksana Leontieva lucra de 11 ani în Secția de Transplant a Spitalului Ohmadît din Kiev.

„Pentru toți părinții, copiii lor sunt cei mai buni. Era o fată normală, a studiat medicina. Apoi a terminat facultatea și a lucrat la spital. Ne povestea adesea despre munca ei, care nu a fost ușoară, unii copii nu au putut fi vindecați și au murit”, a completat bunicul Hrihori.

„Dacă cerul nostru ar fi fost protejat, aceste rachete nu ar fi explodat aici, iar fiica mea ar fi putut fi încă în viață. Cinci persoane au murit și încă două sunt în spital. Oamenii mor în fiecare zi. Avem nevoie de ajutor, nu de cuvinte.”, a completat bunicul lui Grişa.

Înmormântarea Oksanei este programată sâmbătă. Până atunci, bunicul va încerca să spună copilului ceea ce s-a întâmplat cu mama lui. Când realizează acest lucru, Hrihori izbucnește în lacrimi.

Citeşte şi: Zelenski: „Terorii trebuie să i se răspundă cu forţă la toate nivelurile”