Consilierul parlamentar Vasile Zosim, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare

Vasile Zosim, consilier parlamentar în cadrul Senatului, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Gorj, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în formă continuată, decizia nefiind definitivă.

15 dec. 2016, 13:07
Consilierul parlamentar Vasile Zosim, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare

Angajatul Senatului a solicitat să fie judecat prin procedura simplificată, după ce şi-a recunoscut vinovăţia.

„Admite cererea de judecare a cauzei potrivit procedurii simplificate, formulată de inculpat. Condamnă pe inculpatul Zosim Vasile la doi ani şi şase luni de închisoare. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere. Stabileşte termen de încercare de 4 ani şi 6 luni. Confiscă de la inculpat sumele de 1.500 de lei şi 42.000 de lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, potrivit Mediafax.

Consilierul parlamentar Vasile Zosim, acuzat de comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pe 11 mai, decizia fiind luată de judecătorii de la Tribunalul Gorj. Ulterior, instanţa a decis ca Zosim să fie cercetat sub control judiciar.

Zosim este acuzat că ar fi primit parfumuri, băuturi alcoolice şi bani de la afaceristul Ion Rădulescu, din Târgu-Jiu, pentru a-l ajuta la încheierea unor contracte.

„Procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală, în care un funcţionar public de execuţie, respectiv consilier parlamentar în cadrul Senatului României, în perioada 2013-2014, ar fi pretins şi primit bunuri în valoare de 1.500 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra conducerii unei societăţi comerciale din Bucureşti, pentru achiziţionarea la preţuri preferenţiale a unor transformatoare scoase din uz şi, de asemenea, a pretins suma de 42.000 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui director comercial de la o societate din Ploieşti, pentru încheierea unor contracte, având ca obiect achiziţionarea unor deşeuri industriale feroase şi neferoase”, declara, în luna mai, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Michaela Teodorescu.

Vasile Zosim a recunoscut că a încasat sumele de bani prezentate de procurori.

Citeşte şi Deputatul Titi Holban, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare