Consiliul Local Constanta a decis interzicerea acestor produse pe litoralul romanesc

Consiliul Local din Constanța a decis ieri interzicerea mai multor produse pe litoralul românesc, în urma inițiativei unui ONG.

RomaniaTV.net
16 feb. 2020, 14:41
Consiliul Local Constanta a decis interzicerea acestor produse pe litoralul romanesc

În urma unei decizii luate de Consiliul Local din Constanţa, din acest sezon estival ambalajele și produsele din plastic vor fi interzise pe litoralul românesc. Astfel, Primăria promite ca la evenimentele organizate de ea, în locul farfuriilor, paharelor și paielor din plastic vor fi folosite obiectele din materiale biodegradabile.

Iniţiativa vine în contextul în care, în fiecare an, la finalul sezonului estival voluntarii adună tone de deşeuri din plastic aruncate de turişti pe plajă. Zeci de mii de deşeuri sunt adunate de pe litoralul românesc, la finalul fiecărui sezon estival, de şapte ori mai mult decât la începutul verii, mai exact, consemnează Capital.ro.

Sute de oameni au semnat o petiţia iniţiată de organizaţia ecologistă din Constanţa şi au cerut eliminarea obiectelor din plastic de unică folosinţă de la evenimentele publice organizate de Primărie. Ulterior, consilierii au transformat ideea într-o hotărâre locală.

Citește și: Judecătorii ameninţă Guvernul Orban cu Curtea Constituţională. „E stupefiant, au adus modificări legilor justiţiei prin OUG”