Consiliul Local Sector 1 a votat să o mandateze pe Clotilde Armand pentru a putea cere în instanţă de reziliere a contractului cu Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost împuternicită astăzi de Consiliul Local Sector 1 să ceară în justiție rezilierea contractului cu firma de salubritate Romprest.

27 iul. 2021, 17:42
Consiliul Local Sector 1 a votat să o mandateze pe Clotilde Armand pentru a putea cere în instanţă de reziliere a contractului cu Romprest
Criza gunoaielor din Sectorul 1 continuă. Clotilde Armand cere prelungirea stării de alertă

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectul de hotărâre, cu trei amendamente ale PNL, prin care este mandatată Clotilde Armand, primar al Sectorului 1, să demareze o acţiune în instanţă de reziliere a contractului cu Romprest.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 17 voturi „pentru” şi nouă abţineri.

„Dincolo de linşaj mediatice, dincolo de jignirile şi calomniile împotriva mea, după lungi bătălii, după ziua de vineri când consilierii PSD şi PNL nu s-au prezentat la şedinţa de consiliu şi au făcut front comun pentru compania care şantajează autoritatea locală şi cetăţenii din Bucureşti, astăzi Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat primarului Sectorului 1 în vederea unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. De astăzi primarul poate solicit Justiţiei rezilierea contractului cu Romprest. Asta însemna să nu renunţi. E o mare victorie. Este ceea ce trebuia făcut de toţi primarii dinaintea mea”, a scris primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, pe Facebook, după şedinţa Consiliului Local Sector 1.

Citeşte şi: Alin Stoica, în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: „Sper să vedem cât mai curând amenzi. Nu e normal să aruncăm pe domeniul public gunoaiele”

Înaintea şedinţei CL Sectoru 1, liderul PNL Sector 1 Sebastian Burduja a anunţat marţi că liberalii care sunt în Consiliul Local al Sectorului 1 vot susţine demersul în instanţă al edilului Clotilde Armand pentru rezilierea contractului cu Romprest, însă va fi depus un amendament pentru a fi asigurat că votul în CL este dat pe oportunitate. El a mai spus că partidul din care face parte nu vrea să înlocuiască „firma unei mafii, cum spune doamna primar, cu firma unei alte mafii”.

De asemenea, Burduja a scris pe Facebok că „ştirea bombă a zilei” este că doar 4,7% execuţie bugetară este pentru investiţii în Sectorul 1.

„E cea mai buna dovada a incompetenţei, imposturii şi haosului generate de actuala administraţie. Fără investiţii, nu poţi genera dezvoltare şi nu poţi să răspunzi nevoilor oamenilor”, a adăugat liberalul, pe reţeaua de socializare.

În Sectorul 1 al Capitalei a fost declarată stare de alertă în urma crizei gunoaielor. Decizia de vineri vine după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut din nou Prefecturii Capitalei să declare starea de alertă în sector pentru 30 de zile, din cauza situației sanitare cauzate de necolectarea gunoiului de către Romprest Service SA.

Citeşte şi: PSD va ataca în instanţă decizia de instituire a stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei

Noul contract