„Conspirația” care devine realitate. Legea care impulsionează eliminarea banilor cash, în Parlamentul României

Proiectul privind dispariția banilor cash e o altă „conspirație" care pare că devine realitate. În Parlamentul României se pregătește proiectul prin intermediul căruia companiile vor fi obligate să-și reducă semnificativ operațiunile cu numerar.
Filip Stan
04 mai 2023, 16:09
„Conspirația

Votul decisiv pentru adoptarea proiectului va fi dat în Camera Deputaților. Astfel, plata salariilor în numerar ar putea fi interzisă prin lege, iar comercianții vor fi nevoiți să pună la dispoziție clienților cel puțin o modalitate de plată fără numerar.

Proiectul de lege prevede o interdicție pentru angajatori de a plăti salariile cu bani numerar, fără a preciza care sunt modalitățile de plată alternative agreate, potrivit Avocat.net.

„Plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, se arată în proiect.

Singurii salariați care ar putea primi salariile în bani cash vor fi structurile de apărare ale Guvernului, militarii, polițiștii și cei din securitate.