Constantin Enceanu a lansat o melodie tulburătoare în memoria lui Petrică Mîțu Stoian: „A rămas pădurea mută, Petre al nostru nu mai cântă”

Constantin Enceanu a lansat o piesă în memoria bunului său prieten Petrică Mâțu Stoian. Filmările au fost făcute la Isverna, satul în care s-a născut şi a copilărit Mîţu Stoian.

19 apr. 2022, 16:43

Constantin Enceanu melodie pentru Petrică Mîţu Stoian. La aproape jumătate de an de la dispariţia pematură a lui Petrică Mîţu Stoian, o melodie compusă de bunul său prieten promite să spargă topurile. Constantin Enceanu a lansat-o de Florii, dar a înregistra-o în luna februarie atunci când artistul a împlinit 58 de ani. Enceanu a pus în aceste versuri toate emoţiile şi trăirile pe care le-a exprimentat de când artistul mehedinţean a dispărut dintre noi.

Duminică au fost Floriile și am lansat, pe canalul meu de YouTube, un cântec pentru Petrică Mîțu Stoian și clipul care a fost făcut special pentru el. Am filmat la Isverna, în Mehedinți, prin satul lui. Melodia este intitulată așa: Petre al nostru nu mai cântă. Este dureros. Cântecul este realizat cu emoții, cu tot ce am simțit eu… sunt trăirile mele. Am filmat la el pe Valea Cernei.

Am ținut să lansez melodia în această zi, pentru că ne pregătim de Săptămâna Mare a Paștelui. Acum, toată lumea se gândește la cei dragi pe care i-a pierdut, să aprindă o lumânare pentru odihna acestor suflete plecate în lumea cea fără de dor. Voi aprinde și eu o lumânare pentru bunul meu prieten, Petrică Mîțu Stoian”, a spus Constantin Enceanu pentru fanatik.ro.

Constantin Enceanu, versuri tulburătoare care exprimă durerea lăsată în urmă de dispariţia lui Petrică Mîțu Stoian

Cei doi au fost buni prieteni, iar Constantin Enceanu este și acum marcat de moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Versurile exprimă cel mai bine sentimentele artistului pentru cel care i-a fost coleg de scenă.

Citeste si Constantin Enceanu, melodie emoționantă în memoria lui Petrică Mîțu Stoian: Am reluat-o de vreo cinci ori pentru că îmi dădeau lacrimile VIDEO

Luai drumul spre Isverna, mă oprii, întrebai Cerna

Ce știe de nana Petre, nu se aude, nu se vede.

Luai drumul spre Isverna, mă oprii, întrebai Cerna

Ce știe de nana Petre, nu se aude, nu se vede

Îmi spuse cucul de sus, că mai bine că s-a dus

A rămas pădurea mută, Petre al nostru nu mai cântă

Comuna Isverna este situată într-un cadru idilic, cu peisaje montane spectaculoase.

Nu întâmplător am ales s-o înregistrez cu o zi înainte de ziua mea de naștere. Multă lume mă întreba pe cand o melodie în memoria lui Petrica, unii chiar îmi reproșau. Nu e chiar așa ușor să faci o melodie, trebuie s-o treci prin filtrul sufletului. Mi-a fost foarte greu, am reluat-o de vreo cinci ori pentru că îmi dădeau lacrimile la a patra strofă. Imi era foarte greu”, a spus Constantin Enceanu, în februarie, când a înregistrat melodia, la Star Popular.

Citeste si Motivul pentru care Niculina Stoican refuză să meargă la mormântul lui Petrică Mîţu Stoian: „Nici nu am să mă duc curând”