Constantin Enceanu a trăit cu groază cutremurul de 5,7 pe scara Richter: „N-am reacționat”

Constantin Enceanu se numără printre vedetele din România care au trăit cu groază cutremurul de marți, 14 februarie 2023. Cântărețul de muzică populară era în propria casă, alături de soție. 

14 feb. 2023, 19:56
Constantin Enceanu a trăit cu groază cutremurul de 5,7 pe scara Richter: „N-am reacționat”

Constantin Enceanu a povestit pentru presa de cancan cum a trăit cutremurul puternic care s-a desfășurat de „Valentine’s Day”, 14 februarie 2023.

Artistul susține că s-a gândit în primul rând la soție, pe care nu a vrut să o sperie. Cântărețul s-a îngrijorat când a văzut că masa a început să se miște.

„La un moment dat am văzut că se mișcă ghiveciul cu mușcate. Inițial am crezut că trece un tramvai pe lângă clădire, dar când am văzut că începe să miște și masa mi-am dat seama că este cutremur.

N-am reacționat pentru că nu am vrut să îmi sperii soția pentru că ea e mai panicoasă. Era deja speriată când a văzut că se mișcă masa. Eu am stat foarte calm. Cred că a fost de intensitate destul de mare”, a comentat artistul, la Antena Stars.

 

Sfaturile lui Raed Arafat pentru români, după cutremurele care au creat emoții în România

 

În urma cutremurului de luni, respectiv cel de marți, Raed Arafat a ieșit cu declarații, într-o conferință de presă. Potrivit oficialului DSU, românii trebuie să țină cont de mai multe aspecte esențiale:

„Vă rog mult, vă îndemn la calm și la înțelepciune cu privire la informațiile false și la manipulările care apar în această perioadă. Nu e o soluție magică prin care să prezicem dacă va fi un cutremur mâine, peste un an sau zece ani.

Trebuie să ai mânare, apă pentru 72 de ore, să fie casa pregătită, să știi cum să te comporți – deci să nu iei scările și liftul în timpul cutremurului, deschizi ușa ca să nu se blocheze, să te pui undeva ca să nu te lovești la cap, să identifici grinda de rezistență, să fii sub ea, să închizi gazul, dacă se poate. După cutremur, să verifici structura blocului. Și cel mai important, fără panică! Să ajutăm vecinii, bătrâni, copii care s-ar putea să fie panicați. Primii care ajută e populația, până când venim noi, oamenii care ies din case, până ajung autoritățile, cu utilajele necesare”, a comentat Raed Arafat.