Constantin Enceanu, într-o ipostază tulburătoare pe scenă, la spectacolul organizat în memoria lui Petrică Mîţu Stoian. Artistul a plâns în hohote

La sfârşitul lunii noiembrie, la Craiova a avut loc un spectacol in memoriam Petrică Mîţu Stoian, organizat de Ansamblul Folcloric Maria Tănase. Evenimentul s-a desfăşurat la doar câteva zile după un altul similar organizat în Bucureşti, la Sala Palatului. Dacă la Bucureşti bunul său prieten Constantin Enceanu nu a putut fi prezent, deoarece era în spital unde a fost operat la genunchi, la Craiova Enceanu a urcat pe scenă şi abia a reuşit să ducă la final melodia ”Petre al nostru nu mai cântă”, după care a izbucnit în hohote.

06 dec. 2022, 14:10

Constantin Enceanu l-a comemorat pe bunul său prieten la Craiova, pe scena Teatrului Naţional Marin Sorescu, alături de alţi mari colegi de scenă care l-au iubit pe Petrică Mîţu Stoian. Printre aceştia: Matilda Pascal Cojocăriţa, Maria Loga, Alin Gabriel Matei, Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu.

Constantin Enceanu a plâns în hohote la spectacolul In memoriam Petrică Mîţu Stoian

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale spectacolului a fost interpretarea melodiei dedicate de Constantin Enceanu ”fratelui” său, ”Petre al nostru nu mai cântă”. Artistul şi-a stăpânit cu greu lacrimile în timpul melodiei, însă, la finalul acesteia, emoţiile l-au copleşit. Au fost ropote de aplauze după momentul lui Constantin Enceanu, aplauze pe care acesta i le-a dedicat regretatului Petrică Mîţu Stoian.

Aplauzele sunt pentru Petre! Le merita! Mi-a dat curajul si puterea, in aceasta seara, sa pot sta drept in fața dumneavoastra. Îți mulțumesc, Petre!”, a spus artistul pe scenă, cu lacrimi în ochi, potrivit starpopular.ro

Enceanu a făcut eforturi supraomeneşti şi a făcut recuperare cu o conştiinciozitate rar întâlnită pentru aputea sta în picioare, pe scenă, la acest spectacol, după ce pe cel din Bucureşti îl ratase din pricina unei intervenţii chirurgicale pe care a avut-o la genunchi.

Citeste si Familia lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea după ce a interzis folosirea numelui și imaginii regretatului artist. Care e, de fapt, motivul din spatele acestei decizii

În momentul în care ajungi să cânţi o melodie pe care ai făcut-o din suflet pentru unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi, este foarte greu să îţi stăpâneşti lacrimile. Mai ales că eu veneam după o perioadă de covalescenţă, ştiţi si voi că am avut o intervenţie la genunchi. Îmi era teamă că nu o să pot să reuşesc să stau în picioare, să cânt pe scenă, măcar melodia asta, pentru că la Sala Palatului acesta a fost motivul pentru care nu am venit. Eram în spital, nu aveam cum, eram la doar câteva zile după intervenţie.

Or, pentru acest spectacol, în memoriam prietenului meu, m-am rugat la Dumnezeu şi am făcut eforturi, credeţi-mă, supraomeneşti! Noaptea, când mă trezeam, făceam exerciţiile de recuperare, ca să pot sta în picioare, măcar 10 minute la acest spectacol. Ori toate astea şi gândul că tot ce fac, fac pentru unul dintre cei mai buni prieteni şi mai ales că această melodie, mi-a fost foarte greu să o cânt live. Foarte, foarte greu! De fiecare dată dacă am încercat să o cânt, am cântat o strofă sau două, nu am reuşit să o duc până la capăt!„, a povestit Constantin Enceau, la Antena Stars.

Şi Maria Loga a izbucnit în lacrimi

Verde-i frunză, verde-i iarbă, dacă nu-i Petre, degeaba!”, așa a sunat refrenul uneia dintre cele mai iubite melodii cântate de Petrică Mîţu Stoian, adaptat de Maria Loga după dispariţia prematură a acestuia.

La finalul reprezentației, artista abia a reușit să spună câteva vorbe.

Mulțumesc! Să-i spunem lui Petrică că ne este tare dor de el, și mie și dumneavoastră, și întregii țări. Dumnezeu să-l odihnească!”, a spus Maria Loga pe scenă, potrivit starpopular.ro

Citeste si Mătușa lui Petrică Mîțu Stoian, în lacrimi după ce a auzit melodia in memoriam pentru artist: „Mai bine mă lua pe mine Dumnezeu!”