Mătușa lui Petrică Mîțu Stoian, în lacrimi după ce a auzit melodia in memoriam pentru artist: „Mai bine mă lua pe mine Dumnezeu!”

A trecut un an de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, așa că artistul Cosmin Bîrlan a compus o melodie în memoria acestuia.

11 nov. 2022, 12:39

Cosmin Bîrlan, un tânăr interpret de muzică populară, în vârstă de 27 de ani a lansat piesa „Plânge Mehedințiul tot”, în memoria lui Petrică Mîțu Stoian. Videoclipul a fost filmat la Isverna, alături de mătușa regretatului artist, interpreta Domnica Trop.

„Plânge Dunărea și Cerna, ce plânge toată Isverna, munții plâng nu mai pot, plânge Mehedințiul tot”, spune balada mehedințeană.

„Maestrul Petrică Mîțu Stoian a fost un nume uriaș al folclorului românesc, care a dus peste tot cântecul nostru de la munte. Eu l-am admirat dintotdeauna pentru modul în care a transmis cântecul autentic din zonă. Lucru care dus și la cântecul pe care l-am compus pentru Petrică Mîțu Stoian, tocmai ca o recunoștință a tuturor mehedințenilor pentru ce a fost.

Textul a fost compus de mine, a fost inițiativa mea. Primele două strofe îmi aparțin, iar Andrei Brînași, un textier talentat din Timisoara, a continuat cu cele două strofe. Așa a luat naștere acest cântec a carui linie melodica ii apartine doamnei Nina Predescu, careia ii multumesc”, a declarat Cosmin Bîrlan pentru starpopular.ro.

Citește și: Doru Gușman și surorile lui Petrică Mîțu Stoian s-au întrecut în parastase. Impresarul a făcut pomană pentru 300 de bătrâni de la un azil, iar surorile l-au pomenit în satul natal

Videoclipul piesei a fost filmat alături de mătușa lui Petrică Mîțu, pe meleagurile unde acesta a crescut, la Isverna. Doamna Domnica Trop a izbucnit în lacrimi în timp ce filma, spunând că și-ar fi dorit să moară ea în locul nepotului.

Am vrut să filmez acolo pentru că Isverna este satul de unde dumnealui a plecat și cred că e satul în care sufletul lui se odihnește. Am ales să filmez alături de mama Domnica Trop, tocmai pentru că este mătușa lui Petrică Mîțu Stoian, este tezaur uman viu al Mehedințiului.

La filmarea videoclipului, mama Domnica plângea efectiv și spunea că nu-i vine să creadă, și-ar fi dorit să fie în locul lui Petrică Mîtu Stoian, că Dumnezeu mai bine o lua pe ea și îl lăsa pe el. Asta spune totul despre ce fel de om e mama Domnica. Cum a văzut fotografia a început să plângă, ne-a lăsat fără cuvinte, era foarte afectată”, a adăugat Cosmin Bîrlan.

Citește și: Cum l-a visat Mariana Ionescu Căpitănescu pe regretatul Petrică Mîțu Stoian. „L-am întrebat de ce e trist”