Constantin îi dă replica lui Antonescu: Sunt mândru că fac parte din echipa lui Victor Ponta

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, că strategia lui Crin Antonescu este profund greşită şi că doreşte ca liderul PNL "să iasă din spirala confruntării şi să trateze Partidul Conservator cu respectul cuvenit unui partener".

18 nov. 2013, 15:25
Constantin îi dă replica lui Antonescu: Sunt mândru că fac parte din echipa lui Victor Ponta

De asemenea, Daniel Constantin a explicat care este relaţia sa cu premierul Victor Ponta.

„Eu alături de vreo zece colegi suntem în echipa guvernamentală a lui Victor Ponta şi sunt mândru. Există o relaţie foarte bună între mine şi primul ministru, pentru că Victor Ponta a înţeles importanţa agriculturii româneşti şi a oferit constant sprijin pentru atingerea obiectivelor asumate prin programul de guvernare la capitolul agricultură”, a precizat Constantin.

VEZI ŞI Crin Antonescu: Declaraţia lui Voiculescu privind o apropiere între PNL şi Băsescu este profund NERUŞINATĂ

El îşi exprimă convingerea că strategia lui Crin Antonescu este „profund greşită”: „Cred cu tărie că strategia domnului Antonescu e profund greşită”.

„Este regretabil că se încearcă acumularea de capital politic prin declaraţii îndreptate împotriva partenerilor din USL. În calitate de preşedinte al Partidului Conservator consider că singura soluţie certă de creştere politică pentru USL sau pentru lideri ai USL este focalizarea pe agenda cetăţeanului şi pe obiectivele asumate de USL în plan guvernamental”, afirmă Daniel Constantin.

„Personal îmi doresc ca domnul Antonescu să iasă din spirala confruntării şi să trateze Partidul Conservator cu respectul cuvenit unui partener care a sprijinit permanent şi fără ezitări obiectivele asumate de USL”, mai precizează Daniel Constantin.

Preşedintele PC a subliniat că, în ultimul timp, Crin Antonescu are „abordări gratuite” la adresa partenerilor, dar nu a făcut nicio „catalogare” la adresa preşedintelui Traian Băsescu, care ar fi trebuit să fie adversarul liderului PNL. „Facem eforturi cu toţii să-l înţelegem pe Crin Antonescu. Din păcate, în ultimul timp, am văzut că sunt abordări gratuite mai mult la adresa partenerilor, am văzut că domnul Ponta este parşivel, eu sunt subordonat, domnul Voiculescu e neruşinat, parcă. Nu am văzut nicio catalogare la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Eu cred că adversarul lui Crin Antonescu a fost şi trebuie să fie Traian Băsescu şi cei din PDL”, a afirmat Daniel Constantin.

El a mai spus că nu vrea să se coboare la astfel de declaraţii ale lui Crin Antonescu, cum este cea privind subordonarea sa, şi a explicat că, dacă i se poate face un reproş, acela este că s-a ocupat mai mult de guvernare, de Ministerul Agriculturii, decât de zona politică.

Constantin a mai spus că liderul PNL nu a răspuns la telefon şi că nu e nimic de reproşat la adresa PC, deoarece partidul a susţinut toate măsurile USL.

Liderul PC a arătat că trebuie ca USL să rămână unită şi să aibă un candidat comun la Preşedinţie, să-l susţină pe Crin Antonescu, „dacă acesta doreşte”.

„Angajamentul nostru este să avem un candidat comun, dar aceasta nu se poate face împotriva unui candidat. Dacă Crin Antonescu nu mai doreşte susţinerea PC, niciun fel de problemă”, a adăugat Daniel Constantin.

El a mai spus că nu spune electoratului PC să nu-l voteze pe Crin Antonescu, dar că acesta, prin abordările pe care le are, riscă foarte mult în această perioadă.

„Nu eu spun electoratului: nu-l votaţi pe Crin Antonescu, dar prin abordarea pe care o are, cred că riscă foarte mult domnul Antonescu în această perioadă”, a adăugat Constantin.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că preşedintele PC, Daniel Constantin, a devenit „doar un subordonat” al lui Victor Ponta, motiv pentru care nu a avut un dialog cu liderul PC, el liberalul invocând absenţa unei poziţii din partea lui Constantin în criza din USL legată de procurori.

„Noi nu am avut o comunicare specială în cadrul acestei alianţe, ACD, aşa numită, pentru că, din punctul nostru de vedere, discuţiile, dialogul, s-a purtat în permanenţă cu PSD, pentru că preşedintele PC este doar un subordonat al lui Victor Ponta şi atunci e normal să discut cu domnul Victor Ponta şi pentru că până la urmă, cu excepţia câtorva oameni, nu era relevant”, a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă atunci când afirmă că Daniel Constantin este un subordonat al lui Victor Ponta se referă la raporturile guvernamentale, preşedintele PNL infirmând acest lucru.

„De ce e domnul Constantin doar atât? Pentru că nu poate să fie mai mult. Ăsta nu e un reproş, e o constatare care are nişte consecinţe”, a mai precizat liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat din ce moment a devenit Constantin „doar un subordonat” al lui Victor Ponta.

„De pe când îl căutam eu pe aici să spună ce părere are despre numirea doamnei Kovesi, de exemplu. Şi nu-l găseam, nu-l găseam, era la minister (…) Era vorba de un gest politic, o decizie politică, în legătură cu care evident PSD, prin preşedintele său, prin premier, s-a pronunţat – ba chiar a şi acţionat – PNL s-a pronunţat foarte clar, şi eu nu doream ca PC să aibă aceeaşi poziţie ca PNL, ci să aibă una. Nu l-am găsit atunci pe domnul DanielConstantin, nu-l mai caut. Repet, am o problemă la Agricultură (la ministerul Agriculturii, n.r.), mă duc, dar fiică-mea e mică încă şi nu am probleme la Agricultură”, a mai spus liderul PNL.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, sâmbătă, că PSD se consolidează, pentru rezultate bune în 2014, iar PNL are acţiuni frivole faţă de parteneri şi acţiuni cel puţin imorale faţă de social-democraţi.