Constantin: Lui Antonescu nu i-a plăcut că i-am zis, legat de Kovesi, că n-am atribuţii să mă pronunţ

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat, miercuri seară, la Digi24, că i-a spus lui Crin Antonescu, legat de numirea Codruţei Kovesi la DNA, că nu are, ca preşedinte al PC, atribuţii pentru a se pronunţa pe numiri de procurori, iar acest lucru probabil nu a fost pe placul liberalului.

RomaniaTV.net
21 nov. 2013, 09:30
Constantin: Lui Antonescu nu i-a plăcut că i-am zis, legat de Kovesi, că n-am atribuţii să mă pronunţ

„Domnul Antonescu probabil că voia să fiu alături de dânsul în lupta împotriva numirii doamnei Kovesi la DNA. I-am explicat că nu am atribuţii, din punct de vedere al preşedintelui PC, să mă exprim public cu privire la numirea unui procuror şi probabil că lucrul acesta nu a fost pe placul lui Crin Antonescu”, a punctat Daniel Constantin, potrivit Digi24.

El a mai spus că „rămâi cu un gust amar când constaţi că după trei ani de activitate, cel care e lângă tine te atacă personal şi neaşteptat”.

„Nu-mi doresc să amplific un conflict cu Crin Antonescu, decenţa îmi spune că nu trebuie să-l atac pe Crin Antonescu, mai ales personal. (…). Săptămâna trecută eram pentru domnul Antonescu preşedinte, acum sunt subordonatul domnului Ponta”, a spus Daniel Constantin.

El a adăugat că apreciază că Victor Ponta a încercat să împace situaţia, dar a negat că ar fi avut discuţii cu liderul social-democrat în vederea unei alianţe interpartinice. Constantin a evitat să spună, potrivit Digi24, dacă va urmări pe viitor o asemenea alianţă cu PSD.

Cu toate acestea, el a spus că e foarte bine ca USL să continue ca alianţă şi ca foştii parteneri să se înţeleagă bine la nivel guvernamental.

Digi24 mai notează că în ceea ce priveşte controversatul telefon dat de Victor Ponta lui Crin Antonescu, Daniel Constantin a confirmat că era de faţă, aşa cum a spus şi premierul, dar a precizat că nu a dat atenţie discuţiei, din politeţe, şi nu ştie despre care dintre comisiile parlamentare au vorbit.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că relaţia cu PC în cadrul Alianţei de Centru Dreapta nu mai există de mai multă vreme, iar o oficializare a rupturii alianţei la nivel juridic ar fi „o formalizare igienică”, în situaţia în care acest lucru nu ar afecta USL.

Antonescu a mai declarat luni că preşedintele PC, Daniel Constantin, a devenit „doar un subordonat” al lui Victor Ponta, motiv pentru care nu a avut un dialog cu liderul PC, el liberalul invocând absenţa unei poziţii din partea lui Constantin în criza din USL legată de procurori.

În replică, preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, că strategia lui Crin Antonescu este profund greşită şi că doreşte ca liderul PNL „să iasă din spirala confruntării şi să trateze Partidul Conservator cu respectul cuvenit unui partener”.