Constantin: Vrem să se facă lumină în „Cazul Călăraşi”, dar eu nu voi propune suspendarea lui Băsescu

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat sâmbătă că este de acord cu înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în legătură cu terenurile de la Călăraşi, cumpărate de Ioana Băsescu, pentru că în orice situaţie de acest gen trebuie să se facă lumină, transmite Agerpres.

16 nov. 2013, 13:45
Constantin: Vrem să se facă lumină în „Cazul Călăraşi”, dar eu nu voi propune suspendarea lui Băsescu

‘Înţeleg că va fi o decizie a USL, cred că este important ca pentru orice fel de situaţie de genul acesta să se facă lumină, mai ales că înţeleg că e vorba nu de o anchetă vizavi de cumpărarea terenurilor, ci de modalitatea în care s-a făcut tranzacţia respectivă, nu se anchetează o persoană fizică, ci se analizează dacă instituţiile statului au acţionat corect, atât şi nimic mai mult’, a spus Constantin, la Palatul Parlamentului, după Consiliul Naţional al PC.

El a adăugat că modalitatea de creditare este astăzi ‘destul de dificilă în România’, iar Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care statul garantează pentru 50% din valoarea creditului agricol contractat, pentru că, în discuţiile avute cu băncile, acestea au spus că nu pot să evalueze terenurile agricole la mai mult de 40- 45% din valoare.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD au discutat miercuri constituirea a două comisii parlamentare de anchetă, această decizie urmând a fi supusă aprobării Uniunii Social Liberale şi Parlamentului.

Ulterior, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, lider al PNL, a afirmat că este de acord cu ideea constituirii unei comisii parlamentare comune pentru a analiza situaţia terenurilor achiziţionate de Ioana Băsescu în judeţul Călăraşi.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că premierul încearcă prin propunerea privind constituirea unei comisii de anchetă în cazul terenurilor achiziţionate de fiica sa Ioana să ‘reîncălzească’ ce nu i-a reuşit cu senatorul Sorin Roşca Stănescu, generând ‘un alt fals’.

Pe de altă parte, preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat sâmbătă că, personal, nu va propune ca la următoarea şedinţă a Uniunii Social Liberale să se discute despre posibila acuzare de înaltă trădare a preşedintelui Traian Băsescu, susţinând că nu este momentul să se înceapă o astfel de dezbatere.


VEZI SI:

Voiculescu: Îl acuz pe Băsescu de înaltă trădare!