Voiculescu: Îl acuz pe Băsescu de înaltă trădare!

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, l-a acuzat sâmbătă pe şeful statului, Traian Băsescu, de înaltă trădare, potrivit Agerpres. Acuzaţia s-ar aplica întrucât şeful statului ar fi cedat, pe mâna lui Mihai-Răzvan Ungureanu, patrimoniul Fundaţiei Gojdu.

16 nov. 2013, 12:11
Voiculescu: Îl acuz pe Băsescu de înaltă trădare!

‘Azi, după trei ani de la semnarea pactului de coabitare, Traian Basescu afirmă despre premierul României lucruri oribile, premierul afirmă despre preşedintele României lucruri incredibile, preşedintele lansează public ideea că anumite persoane, forţe politice, Voiculescu, că eu sunt pe locul întâi mereu, Victor Ponta şi alţii, dorim aplicarea articolului 86 din Constituţie care spune că preşedintele poate fi acuzat de înaltă trădare şi motivele sunt destule, unul singur este cedarea pe mâna lui Mihai Răzvan Ungureanu a patrimoniului Fundaţiei Gojdu, un lucru oribil pe care l-au făcut fără să întrebe pe nimeni, ca şi cum acest patrimoniu sau Fundaţia Gojdu era a lor şi aveau ei dreptul să renunţe la patrimoniu. Asta e trădare’, a spus Voiculescu, la Consiliul Naţional al PC, care s-a întrunit sâmbătă la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că semnarea pactului de coabitare a fost, la momentul respectiv, necesară, pentru că exista un blocaj economic din care Victor Ponta trebuia să iasă într-un fel. Potrivit lui Voiculescu, semnarea pactului a fost ‘un lucru inteligent, chiar dacă reprobabil, pentru că premierul nu a avut posibilitatea să explice public de ce l-a semnat’.

 

VEZI SI:

Haşotti: Dan Voiculescu este ultimul român care ar putea da lecţii de moralitate politică